Op naar Rotterdam
Dan worden de pinda’s gesorteerd op grootte, gecontroleerd op kwaliteit, en in zakken gedaan voor vervoer naar Nederland.
Al deze zakken gaan op de boot. Vier tot zes weken zijn ze onderweg voordat ze aan komen in Rotterdam!
Smaak… check!
Als de pinda’s aankomen in de fabriek, worden ze altijd eerst nog even getest. Hiervoor worden uit iedere zak een paar pinda’s gebrand om vervolgens te proeven.
Alleen als de pinda’s écht lekker smaken, maken we er Calvé pindakaas van!
Pindakaas maken is eigenlijk best makkelijk. Als eerste maken we de pinda’s goed schoon, door overgebleven zand en steentjes weg te schudden.
Vervolgens worden ze gebrand, op wel 165° graden. Door het branden krijgen ze een mooi bruin pindakaas-kleurtje en worden ze extra lekker. Perfect voor een potje Calvé dus!
Dan worden de pinda’s gekraakt, tot er nog maar hele kleine stukjes over blijven. Deze stukjes zijn perfect om vervolgens te vermalen tot pindakaas! Samen met wat olie en zout worden de pinda’s gemengd tot de allerlekkerste Calvé pindakaas. Naast deze ingrediënten zit onze pindakaas ook bomvol goede stofjes. Zo bevat ieder potje 19% van je dagelijkse vitamine B, en zelfs 73% van alle vitamine E die je iedere dag nodig hebt! Lekker en gezond dus!
Smakelijk!
Als laatste wordt de pindakaas natuurlijk ook even geproefd. Is ‘ie lekker? Dan wordt de pindakaas in een potje gedaan en via de opslag naar de winkel gebracht.
Daar staat het potje vervolgens op jou te wachten. Perfect om lekker van te smullen. Smakelijk!