Broodje Kipsaté

Een makkelijk maar heerlijk recept met Calvé pindasaus. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    15 Minutes


Ingrediënten

  • 200 - 225 gram kippendijfilet
  • 1 kleine rode ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 bosuitje
  • 100 gram Calve pindasaus mild (geconcentreerd)
  • 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
  • 0,5 eetlepel sojasaus
  • 4 zachte broodjes

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 311.79 kcal
Vet 15.36 g
Onverzadigd vet 2.69 g
Suikers 7.12 g
Vezels 2.62 g
Natrium 451.55 mg

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in kleine stukjes. Pel en snijd de ui in dunne partjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne schuine ringetjes.

  2. Bereid gelijktijdig de Calvé Pindasaus volgens de bereidingswijze op de pot en houd hem warm.

  3. Bestrooi de kipstukjes met peper naar smaak. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de kipstukjes in ca. 5 minuten al omscheppend gaar. Bak de laatste 2 minuten de paprikastukjes mee. Schep de sojasaus erdoor en laat het vocht op een hoog vuur inkoken.

  4. Neem de pan van het vuur en schep de uipartjes erdoor. Snijd de broodjes aan de bovenzijde in en verdeel het kipmengsel erover. Schep de pindasaus erop en garneer met de bosui. Serveer direct.