Broodje hamburger met barbecuesaus

Een broodje met zelfgemaakte hamburger en met smaak en stijl. Midden van de hamburger verwijderd en opgevuld met barbecuesaus. Niet alleen stijlvol, maar ook functioneel; minder saus aan je handen. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    15 Minutes


Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 1 beschuit
  • 4 witte bolletjes
  • 4 blaadjes Hollandse sla
  • 1 tomaat
  • 0.5 komkommer
  • 40 gram jong belegen kaas (in 4 plakken)
  • 4 el Calvé Barbecue Saus

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 582.2 kcal
Vet 25.31 g
Onverzadigd vet 10.39 g
Suikers 4.91 g
Vezels 4.26 g
Natrium 868.6 mg

Bereidingswijze

  1. Wrijf de beschuit fijn. Kneed het rundergehakt met de Italiaanse kruiden, het beschuitkruim en het ei en breng het op smaak met peper en zout.

  2. Vorm met de hand een hamburger van het gehakt. Steek met een rond vormpje het midden eruit. Het uitgestoken rondje kneed je steeds weer door de rest van het gehakt. Maak zo 4 hamburgers met een gat erin en bak ze in 15 minuten gaar op de barbecue of grillpan.

  3. Snijd ondertussen de bolletjes open en beleg de onderste helften met sla, tomaat en komkommer. Leg daarop de hamburger en vul de gaten met barbecuesaus. Beleg de hamburgers met de kaas en plaats de kapjes van de broodjes erop.