Bonbon van parmaham gevuld met salade, blauwe kaas, meloen en noten

Bonbon van parmaham gevuld met salade, blauwe kaas, meloen en noten

Parmaham gevuld met rucola, blauwe kaas, meloen, cashewnoten en Calvé Honing Mosterd dressing. Hier wordt iedereen spontaan vrolijk van. Wat een heerlijke combinatie en een plaatje voor het oog. Erg geschikt als tapasgerecht, borrelhapje of voorgerecht. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    0 Minute

  •  

Ingrediënten

  • 8 plakken parmaham
  • 50 g blauwe kaas
  • 0.25 honing meloen (of andere meloen)
  • 50 g ongezouten cashewnoten (handje)
  • 100 g gemengde sla
  • 50 g rucola
  • 5 sprietjes bieslook
  • 6 el Calvé Dressing Honing Mosterd (naar smaak)
  • 8 cherrytomaatjes (garnering)
  • 4 takjes basilicum (garnering)

Bereidingswijze

  1. Leg een stuk plasticfolie op de werkbank. Leg daarop steeds twee plakken parmaham kruislings op elkaar.

  2. Snijd de blauwe kaas en de honing meloen in blokjes en hak de cashewnoten grof.

  3. Meng de gemende salade met de rucola, de kaas- en meloenblokjes, gehakte bieslook en de noten. Breng de salade op smaak met de Calvé Honing Mosterd dressing. Verdeel de salade in het midden van de ham en vouw de uiteinden naar elkaar toe en draai er een stevige bonbon van.

  4. Serveer de bonbons op mooie bordjes en maak het geheel af met de tomaatjes en basilicum.