Porties
4 servings
Bereidingstijd
10 Minutes
Eetmoment
30 Minutes
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Boen de sinaasappel onder stromend water schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit.
Roer een marinade van de gesnipperde ui, de uitgeperste knoflook, de helft van de sinaasappelrasp, de barbecuesaus en peper naar smaak. Houdt 1 eetlepel sinaasappelsap apart en roer de rest door de marinade.
Leg de kipdrumsticks in een ruime schaal en schenk de marinade erover. Wentel de drumsticks goed door de marinade en dek de schaal af. Laat de drumsticks in de koelkast ca. 1 uur marineren. Keer ze na een half uur om.
Bereid intussen het sinaasappelsausje. Meng de yoghurt met het achtergehouden sinaasappelsap, de rest van de rasp, de mayonaise en 1 eetlepel koriander. Zet de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Leg de drumsticks per 2 op een stuk aluminiumfolie. Schep op elke drumstick een beetje marinade. Vouw het aluminiumfolie goed dicht en leg de pakketjes 15 tot 20 minuten op het rooster boven een gloeiende barbecue. Hierdoor gaart het vlees zonder dat het kan verbranden. Keer de pakketjes regelmatig. Verwijder het folie en laat de drumsticks in ca. 10 minuten rondom een bruin korstje krijgen.
Bestrooi de drumsticks met de rest van de koriander en serveer met de sinaasappelsaus.