BBQ-drumsticks met sinaasappelsaus

Heerlijke drumsticks met sinaasappelsaus voor op de barbecue. Pak lekker uit op een barbecue. Altijd een succes door gebruik van aluminiumfolie en Calvé Barbecue en Calvé Mayonaise. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    30 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 75 ml Calvé Barbecue Saus
  • 12 kipdrumstick
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 4 el Calvé Mayonaise
  • 1.5 el fijngesneden koriander (blad)
  • Extra nodig: aluminiumfolie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 367.95 kcal
Vet 24.42 g
Onverzadigd vet 5.75 g
Suikers 7.42 g
Vezels 1.1 g
Natrium 292.91 mg

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Boen de sinaasappel onder stromend water schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit.

  2. Roer een marinade van de gesnipperde ui, de uitgeperste knoflook, de helft van de sinaasappelrasp, de barbecuesaus en peper naar smaak. Houdt 1 eetlepel sinaasappelsap apart en roer de rest door de marinade.

  3. Leg de kipdrumsticks in een ruime schaal en schenk de marinade erover. Wentel de drumsticks goed door de marinade en dek de schaal af. Laat de drumsticks in de koelkast ca. 1 uur marineren. Keer ze na een half uur om.

  4. Bereid intussen het sinaasappelsausje. Meng de yoghurt met het achtergehouden sinaasappelsap, de rest van de rasp, de mayonaise en 1 eetlepel koriander. Zet de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.

  5. Leg de drumsticks per 2 op een stuk aluminiumfolie. Schep op elke drumstick een beetje marinade. Vouw het aluminiumfolie goed dicht en leg de pakketjes 15 tot 20 minuten op het rooster boven een gloeiende barbecue. Hierdoor gaart het vlees zonder dat het kan verbranden. Keer de pakketjes regelmatig. Verwijder het folie en laat de drumsticks in ca. 10 minuten rondom een bruin korstje krijgen.

  6. Bestrooi de drumsticks met de rest van de koriander en serveer met de sinaasappelsaus.