Argentijnse steak

Voor een echt Argentijnse barbecue haal je goede Argentijnse steaks in huis. Met dit recept leer je eenvoudig en snel hoe je de beste marinade maakt en je de steaks perfect op smaak brengt. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 600 g Argentijnse steaks (à 150 g per stuk)
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 el verse peterselie
  • 3 el verse oregano
  • 2 tl cayennepeper
  • 250 ml olijfolie
  • 150 ml witte azijn
  • 4 el Calvé Knoflooksaus

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 874.29 kcal
Vet 75.4 g
Onverzadigd vet 15.27 g
Suikers 1.4 g
Vezels 0.57 g
Natrium 173.87 mg

Bereidingswijze

  1. Meng 4 uitgeperste teentjes knoflook samen met de peterselie, oregano, cayennepeper, eventueel wat zout, olijfolie, witte azijn en 150 ml water. Leg de steaks in een ondiepe schaal en schenk de marinade erover. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat het vlees ‘t liefst een hele nacht marineren.

  2. Grill de steak op de BBQ tot de gewenste gaarheid. Serveer de Calvé knoflooksaus ernaast.