Gourmetten met kinderen: kidsproof tips voor de gourmet!

JPEG - website calve plaatjes

Zelf aan de slag met een eigen pannetje en erin doen wat je het allerlekkerst vindt. Voor kinderen is gourmetten fantastisch. Gezellig met het gezin of als creatieve invulling van een kinderfeestje. Met deze tips zijn ze uren zoet.

Tip 1: Knoeien en kleuren

Zorg voor een wit papieren tafelkleed en stiften bij de (kinder)gourmet-tafel. Dan kunnen ze tussentijds gezellig op tafel tekenen. Hoe leuk is dat! Leg er ter bescherming nog een plastic kleed onder, zodat de stiften niet doordrukken op de tafel.

Tip 2: Gourmetten met kinderen = spelen met eten

Houden ze van hamburgers en gehakt? Laat ze er leuke dingen van maken met behulp van uitsteekvormpjes die je normaal gebruikt voor koekjes. In de vorm van een ster, hart of (kerst)boom smaakt het ze allemaal nóg lekkerder!

Tip 3: Ga voor succesnummers

Zorg sowieso voor eten dat ze het allerlekkerst vinden. Hamburgertjes (met mini-hamburgerbroodjes), stukjes kipfilet (goed gaar laten worden), eitjes en mini-tosti’s doen het altijd goed. En wat ook ongemerkt op gaat: snacktomaatjes, snackkomkommertjes, reepjes wortel en paprika. Wel zo gezond.

Tip 4: Tussendoor: we gaan een liedje zingen!

Of een wens doen. Of een opvoering. Het is tenslotte een speciale gelegenheid. De kinderen mogen even van tafel om de beentjes strekken en hun ‘kunstje’ te doen – een Calvé-flesje leent zich perfect als microfoon.

Tip 5: Tijd voor toetjes

Gourmetten met kinderen? Dan mag het toetje niet ontbreken. Pannenkoekjes (van zelfgemaakt of kant-en-klaar beslag) zijn een feestje op zich en kun je beleggen met zoet. Of bak een stukje banaan en laat er een blokje chocolade op smelten. Zo zijn s’mores ook fantastisch: leg een koekje in het pannetje, daarop gaat een marshmallow en daarop weer een koekje: even warm laten worden en dan opeten.

Tip 6: Lekker spelen

Het eten is nu bijna op. Duurt het de kinderen al met al toch te lang? Spreek een tijd met ze af dat ze van tafel mogen en laat ze lekker iets anders doen. Tip: plak het snoer van het gourmetstel met tape langs de tafelpoot of op de grond vast. Dan kan niemand erover struikelen.