Gourmetgeur verdrijven: dit is dé tip die altijd werkt

JPEG - website calve plaatjes

Met de hele familie gourmetten is een feest, maar de gourmetgeur die daarna nog dagenlang in huis hangt … iets minder. Het zou bijna een reden zijn om het niet meer te doen. Gelukkig kun je die welbekende stank eenvoudig voorkomen en verdrijven met deze handige tips.

Tip 1: Hét jarenlange wondermiddel

De eenvoudigste en meteen onze allerbeste tip: trek een fles azijn uit de kast. Zo veelzijdig als hij is, heeft azijn ook een functie voor tijdens het gourmetten. De gourmetgeur verdrijven met azijn doe je zo:

Vóór het gourmetten
Doe vlak voor het gourmetten een flinke scheut azijn in een pan en breng het zachtjes aan de kook.

Tijdens het gourmetten

Zet de pan tijdens het gourmetten op een warmhoudbron (zoals een rechaud) op tafel. De gourmetlucht krijgt meteen minder kans zich te verspreiden. Fijn en fris!

Tip 2: Gourmetgeur op een milde manier verdrijven

Deze tip pas je op dezelfde manier toe als tip 1, maar is iets meer toegankelijk voor de neus.

Vóór het gourmetten

Breng een pannetje met water aan de kook en voeg wat schijfjes citroen en/of kaneelstokjes toe.

Tijdens het gourmetten

Zet het pannetje, net als bij de vorige tip, op een warmhoudplaat op tafel. De gourmetgeur verdwijnt niet alleen, je huis ruikt ook meteen heerlijk.

Tip 3: Open deur!

De ultieme manier om de gourmetgeur te verdrijven? Frisse lucht! Letterlijk een ‘open deur’, maar natuurlijk is frisse lucht tijdens het gourmetten belangrijk.

 

Tijdens het gourmetten

Zet ramen en deuren al tijdens het gourmetten open. Als het buiten koud is: eerst op een kier, later helemaal. Geur blijft vaak hangen in stof, dus schuif je gordijnen – als je die hebt - helemaal opzij. Misschien een stapje te ver, maar wel nóg beter: haal ze even van de rails en berg ze op tot na het gourmetten.

Na het gourmetten
Laat het huis na het gourmetten nog even doorluchten. En wég is de stank!.