Welk vlees is geschikt voor een BBQ?

daarbij is een van de meest gestelde vragen welk vlees er gegrild gaat worden. Er is ontzettend veel te kiezen. Van vlees, vis, gevogelte of zelfs vleesvervangers en voor ieder budget is een passende keuze. Hieronder leggen we je de opties uit.

Vlees

Het meest bekende soort vlees, ook op de BBQ, is de hamburger. De hamburger is geliefd door bijna iedereen. Je kan met gehakt zelf hamburgers maken of voor gemak hamburgers halen. Een lekker broodje, wat sla en tomaat en een knoflooksaus erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Iets wat ook altijd lekker is, is een heerlijk worstje van de BBQ. Denk hierbij aan braadworstjes, chipolataworstjes of de vegetarische worstjes van De Vegetarische Slager.

Een andere klassieker is de speklap, hier kan je voor de gewone speklapjes of voor gemak voor de gemarineerde speklapjes gaan. Ook niet te missen zijn de spareribs, shaslicks of varkens- of kipsaté. Wil je nog iets luxer gaan dan kan je eventueel ook kiezen voor biefstuk of entrecote.

Gevogelte

De klassiekers bij kip zijn om te gaan voor kippenpoten, drumsticks, kipfilet en/of diverse soorten kipspiesjes. Vooral gemarineerde kip is heerlijk voor op de BBQ. Let alleen bij kip wel op dat het vlees goed gaar is, rauwe kip kan namelijk gevaarlijk zijn. Kook de kip daarom eerst altijd even voor.

over-calve

Tip! Je kan de sauzen ook gebruiken als dip!

Vis

Daarnaast zijn er ook genoeg opties voor de vis liefhebber. Je kunt kiezen voor stevige vissoorten zoals zalm, garnalen of tonijn. Een voordelige (en lekkere!) keuze is bijvoorbeeld pangasiusfilet. Let er bij de filets wel op dat ze niet aan de grillplaat blijven plakken. Het is ook heerlijk om een visspies te maken; dan combineer je verschillende soorten stukjes vis die je zelf lekker vindt. Heel feestelijk is ook een gamba-spies. Heerlijk met een knoflooksaus!

Vleesvervangers

Als je geen of minder vlees eet, kun je ook vleesvervangers op de BBQ bereiden. De vegetarische hamburgers of vegetarische worstjes van De Vegetarische slager zijn zeer geschikt om op de BBQ te bereiden. Maar je kan natuurlijk ook heerlijk groenten grillen zoals courgette, paprika, aubergine en rode ui.

De juiste hoeveelheid

We hebben het ook al in een ander artikel genoemd. Het is belangrijk om goed te bedenken hoeveel je nodig hebt. Weggooien is immers zonder! Bij volwassenen kan je uitgaan van 300-400 gram bestaande uit je eigen combinatie van vlees, vis, vleesvervangers en/of groente.

Ben je benieuwd welke sauzen goed aansluiten bij je vlees? Klik dan hier om erachter te komen.