Op weg naar het WK

 

Ontmoet de ballenmeiden en –jongens van Oranje

We hebben ze gevonden! De Calvé ballenmeiden en –jongens die ‘onze’ OranjeLeeuwinnen mogen ondersteunen bij de interland wedstrijden op weg naar het WK. Calvé blikt terug op een sportieve selectiedag op de KNVB Campus in Zeist, waar grootse voetbaldromen werkelijkheid werden.

Spelen in Oranje

Gehuld in knaloranje Calvé-voetbalhesjes betreedt een grote groep kinderen de welbekende grasmat van de KNVB Campus. De plek waar hun heldinnen, de OranjeLeeuwinnen, trainen op weg naar het WK in Frankrijk. De potentiële ballenmeiden en –jongens hebben massaal pindakaasrepen gegeten en zo een ticket verdiend voor deze selectiedag. Maar wie blinkt uit en staat straks daadwerkelijk langs de lijn bij een echte interlandwedstrijd?

Voetbal spelletjes

Met een bal in de hand wordt aandachtig geluisterd naar de uitleg van voetbalpresentatrice Fresia Cousiño Arias. Bij het fluitsignaal wordt massaal gereageerd en een explosie aan energie ontketend. Er wordt geslalomd rondom pionnen, met bal in de hand gesprongen over obstakels en van veraf getracht ballen te vangen want… dat is wat je als ballenmeid of -jongen moet kunnen!

Na de intensieve clinic worden er boterhammen met Calvé Pindakaas gegeten om vervolgens goed gevuld het programma voort te zetten. Voor de volledige beeldvorming krijgen de deelnemers in het spelershotel de belangrijkste vertrekken te zien; van vergaderruimte tot slaapkamer. Er wordt hardop gedroomd om hier ooit als speler te mogen verblijven.

Klaar voor de Oranje Leeuwinnen

De dag wordt besloten met een quiz en een doorslaggevend ballenspel. Alle deelnemers ontvangen een certificaat en de officiële selectie ballenmeiden en -jongens wordt bekendgemaakt. Tot en met de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië op 1 juni staan er elke oefeninterland 14 langs het veld. Een betere plek om de wedstrijd te volgen bestaat niet!

De bal gemist of te laat gehoord over deze actie? In het najaar maak je wederom kans ballenmeid- of jongen te worden op weg naar het EK, dus houd onze website in de gaten!

 

Lees hier verder!

     WK Spaaracties    TERUG NAAR KNVB