Op weg naar het WK

 

Dit waren de ballenmeiden en –jongens van Oranje in 2019

Ze hebben een onvergetelijke dag gehad; De Calvé ballenmeiden en –jongens die ‘onze’ OranjeLeeuwinnen hebben ondersteund bij de interland wedstrijden op weg naar het WK. Calvé blikt terug op een sportieve selectiedag op de KNVB Campus in Zeist, waar grootse voetbaldromen werkelijkheid werden.

Spelen in Oranje

Gehuld in knaloranje Calvé-voetbalhesjes betrad een grote groep kinderen de welbekende grasmat van de KNVB Campus. De plek waar hun heldinnen, de OranjeLeeuwinnen, hebben getraind op weg naar het WK in Frankrijk. De potentiële ballenmeiden en –jongens hebben massaal pindakaasrepen gegeten en potten uitgelepeld en zo een ticket verdiend voor deze selectiedag. Een paar gelukkige Oranje Leewinnen-liefhebbers stonden langs de lijn bij een echte interlandwedstrijd.

Voetbal spelletjes

Met een bal in de hand werd aandachtig geluisterd naar de uitleg van voetbalpresentatrice Fresia Cousiño Arias. Bij het fluitsignaal werd massaal gereageerd en een explosie aan energie ontketende. Er werd geslalomd rondom pionnen, met bal in de hand gesprongen over obstakels en van veraf getracht ballen te vangen want… dat is wat je als ballenmeid of -jongen moet kunnen!

Na de intensieve clinic werden er boterhammen met Calvé Pindakaas gegeten om vervolgens goed gevuld het programma voort te zetten. Voor de volledige beeldvorming kregen de deelnemers in het spelershotel de belangrijkste vertrekken te zien; van vergaderruimte tot slaapkamer. De deelnemers droomden hardop om hier ooit als speler te mogen verblijven.

Klaar voor de Oranje Leeuwinnen

De dag werd afgesloten met een quiz en een doorslaggevend ballenspel. Alle deelnemers ontvangen een certificaat en de officiële selectie ballenmeiden en -jongens werden bekendgemaakt. Tot en met de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië op 1 juni 2019 stonden er elke oefeninterland 14 ballenmeiden en -jongens langs het veld. Een betere plek om de wedstrijd te volgen bestaat niet!

De bal gemist of te laat gehoord over deze actie? Begin 2020 maak je wederom kans ballenmeid- of jongen te worden, dus houd onze website in de gaten!

 

Lees hier verder!

   TERUG NAAR KNVB