Zelfgemaakte pindakaasrepen

Deze zelfgemaakte pindakaasrepen zijn net even anders dan gewone mueslirepen. Net zoals dit soort snackrepen zitten ook deze repen boordevol gedroogd fruit, noten, zaden en granen. Maar doordat je er pindakaas doorheen mengt krijgen ze een heerlijke volle pindasmaak.

Porties

18

Bereidingstijd

20 min

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks, Theetijd

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 100 g gemengde gedroogde vruchten (bijv. dadels, zonder pit, abrikozen en cranberries), grof gehakt
  • 100 g ongezouten gemengde noten, grof gehakt
  • 50 g pompoenpitten
  • 200 g havermout
  • 1 el kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • 50 g kokosolie
  • 75 ml vloeibare honing
  • 75 g Calvé Proteïne Pindakaas
  • 50 g pure chocolade, grof gehakt
  • 20 g ongezouten pinda's, grof gehakt
  • Extra nodig: bakvorm (± 22x22 cm) bekleed met bakpapier, taartrooster, plastic boterhamzakje
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    18

    • Energie 181
    • Eiwit 4.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 19.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 17.3g
    • Suikers 8.0g
    • Vezels 2.6g
    • Vet 9.8g
    • Verzadigd vet 3.9g
    • Onverzadigd vet 4.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.0g
    • Meervoudig onverzadigde 1.1g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 24mg
    • Natrium 12mg
    • Zout 0.03g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 7%
    • Kalium 3%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Meng het gedroogde fruit met de noten, 35 g van de pompoenpitten, de havermout, het kaneelpoeder en de eieren in een kom door elkaar.

  2. Smelt de kokosolie met de honing in een steelpan op een laag vuur. Neem de pan van het vuur en roer met en garde de pindakaas erdoor. Schep het goed om met het havermoutmengsel. Doe het over in de met bakpapier beklede vorm, strijk het met de bolle kant van een lepel uit en druk het goed aan.

  3. Bak de koek in ± 20 minuten lichtbruin. Neem de vorm uit de oven en laat de koek in de vorm op een taartrooster afkoelen. Neem de koek met het bakpapier uit de vorm en snijd hem in 18 repen. Schuif de stukjes iets uit elkaar.

  4. Smelt de chocolade au bain-marie en doe het over in het plastic zakje. Knip een klein puntje van het zakje en beweeg het al knijpend zigzag over de havermoutrepen zodat er dunne chocoladelijntje ontstaan.

  5. Strooi de achtergehouden pompoenpitten en de pinda’s erover en laat de chocolade drogen.