Zelf pindakaas granola maken

Zelf pindakaas granola maken is zo eenvoudig en zo lekker dat je het wel elke dag wilt eten! Lekker krokant en bijzonder van smaak door de Calvé pindakaas, stukjes zoete abrikoos en de agavesiroop. Met zo'n bijzondere zelfgemaakte granola maak je een heerlijk granenontbijt!

Porties

10

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Lunch, Ontbijt

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 150 g ongezouten gemengde noten
  • 4 el arachideolie
  • 80 g Calvé Pindakaas noot
  • 90 ml agavesiroop
  • 150 g havermout
  • 50 g havervlokken
  • 75 g rozijnen
  • 60 g gedroogde abrikozen
  • 30 g geroosterde kokosvlokken
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    10

    • Energie 353
    • Eiwit 8.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 37.4g
    • Koolhydraten excl. vezel 32.1g
    • Suikers 14.5g
    • Vezels 5.2g
    • Vet 20.4g
    • Verzadigd vet 4.0g
    • Onverzadigd vet 15.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 8.4g
    • Meervoudig onverzadigde 3.4g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 25mg
    • Zout 0.06g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 11%
    • Kalium 10%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Hak de noten grof. Verwarm al roerende de olie met de pindakaas en de agavesiroop.

  2. Doe de noten met de havermout, de havermoutvlokken in een ruime kom en schep goed om. Schenk het pindakaasmengsel erover en roer goed om.

  3. Verdeel het mengsel over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster de granola in ± 25 minuten lichtbruin en krokant.

  4. Schep tussentijds 3x om. Schep er de laatste maal ook de kokosvlokken erdoor.

  5. Snijd intussen de abrikozen in reepjes. Neem de granola uit de oven en schep de rozijnen en de abrikozen erdoor. Laat de granola helemaal afkoelen en doe hem dan over een goed afsluitbare pot.