Zelf kruidige vissaus maken

Deze frisse kruidige vissaus is erg lekker bij gegrilde vis. Deze dressing maak je op basis van Calvé Mayonaise, zure room, bosuitjes en peterselie. Een traktatie voor de mond en een feest voor het oog.

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 ml Calvé Mayonaise
  • 50 ml zure room
  • 2 bosuien
  • 2 el verse witte platte peterselie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el kappertjes
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 149
    • Eiwit 0.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 1.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 1.1g
    • Suikers 0.9g
    • Vezels 0.2g
    • Vet 16.0g
    • Verzadigd vet 2.0g
    • Onverzadigd vet 13.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.3g
    • Meervoudig onverzadigde 0.0g
    • Trans vet 0.3g
    • Cholesterol 17mg
    • Natrium 143mg
    • Zout 0.36g
    • Calcium 1%
    • Ijzer <1%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak de peterselie fijn. Roer alle ingrediënten tot een gladde saus en breng de kruidige vissaus op smaak met peper en eventueel wat zout.