Zelf Aioli (knoflookmayonaise) maken

De lekkerste Aioli maak je eenvoudig en zeer snel met dit recept, knoflook en Calvé Mayonaise. Deze zelfgemaakt knoflooksaus is erg lekker bij gepofte aardappelen.

Porties

4

Bereidingstijd

5 min

Eetmoment

Diner, Tussendoortjes en snacks, Lunch

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 ml Calvé Mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 358
    • Eiwit 0.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 2.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 2.0g
    • Suikers 1.9g
    • Vezels 0.0g
    • Vet 39.2g
    • Verzadigd vet 3.3g
    • Onverzadigd vet 35.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.0g
    • Trans vet 0.6g
    • Cholesterol 36mg
    • Natrium 202mg
    • Zout 0.50g
    • Calcium <1%
    • Ijzer <1%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. De sterke smaak en geur van knoflook komt pas goed vrij nadat je de teentjes hebt gekneusd: pel de knoflooktenen en duw met de platte kant van een mes en teentjes plat.

  2. Snijd de teentjes vervolgens helemaal fijn en meng ze met de Calvé Mayonaise. Serveer de aioli in een kommetje.