Zalmfilet met cajunkruiden

Heerlijk zalmfilet, gekruid met Cajunkruiden. Maak dit heerlijke gerecht eenvoudig zelf. Een echte smaakmaker bij de barbecue. Wel of geen barbecue, smaakt extra lekker bij een aardappelsalade.

Porties

4

Bereidingstijd

20 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 600 g zalmfilets (4 stuks à 150 g)
  • 3 el cajunkruiden
  • 2 el olijfolie
  • extra: 4 vellen aluminiumfolie
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 265
    • Eiwit 31.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 2.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 1.5g
    • Suikers 0.3g
    • Vezels 1.0g
    • Vet 13.8g
    • Verzadigd vet 2.2g
    • Onverzadigd vet 8.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 7.0g
    • Meervoudig onverzadigde 1.8g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 69mg
    • Natrium 666mg
    • Zout 1.67g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 16%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Smeer de zalmfilets in met cajunkruiden en laat dit 30 minuten intrekken in de koelkast.

  2. Vet de stukken aluminiumfolie in met olijfolie. Leg de zalmfilets erop en vouw de folie goed dicht. Plaats de zalmpakketjes op een middelmatig hete barbecue en bak de vis in 10 tot 15 minuten gaar.