Zalm met kruidenkapje

Deze zalm met kruidenkapje maak je helemaal zelf op het gourmetstel. Een lekker stukje zalm met een krokant korstje met de smaak van knoflook, dille en citroen. Een feestelijk gourmetrecept met zalm inde hoofdrol.

Porties

4

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 25 g peterselie
  • 25 gehakt dille
  • 30 g panko paneermeel
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 0.5 citroen, schil geraspt
  • 8 stukjes zalmfilet à 40 g
  • 1.5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 el Calvé Whisky Cocktail Saus
  • Extra nodig: bakpapier, staafmixer of kleine hakmolen
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 408
    • Eiwit 17.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 8.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 7.6g
    • Suikers 1.6g
    • Vezels 0.4g
    • Vet 33.9g
    • Verzadigd vet 14.6g
    • Onverzadigd vet 16.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 10.1g
    • Meervoudig onverzadigde 1.8g
    • Trans vet 0.9g
    • Cholesterol 96mg
    • Natrium 188mg
    • Zout 0.47g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 4%
    • Kalium 10%
    • Vitamine C 18%
    • Vitamine A 26%

Bereidingswijze

  1. Maak van de boter, peterselie, dille, panko, knoflookteen, peper en zout een glad mengsel door alles in de cutter te draaien. Smeer dit botermengsel uit op een bakpapiertje, ongeveer 0,3 cm dik, en laat opstijven in de koelkast.

  2. Snijd het botermengsel op maat van de zalmmootjes en leg de plakjes op de zalm.

  3. Verwarm het gourmetpannetje met een drupje olijfolie. Bak de zalm met de schone kant naar beneden ± 5 minuten. Als de zalm iets is aangebakken het pannetje onder de gourmetplaat zetten om verder te garen en het kapje te kleuren. Dit duurt ± 5 minuten.

  4. Serveer de zalm met whisky cocktailsaus naar smaak.