Wraps met pittige gehaktballetjes en pindasaus

Tortilla wraps gevuld met gehaktballetjes van rundergehakt, op smaak gebracht sambal en kerrie, gemixte salade van wortel, kool en andijvie, geserveerd met kruidige pindasaus

Voorbereidingstijd

10 min

Kooktijd

15 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 500 gram rundergehakt
  • 300 gram gemengde salade
  • 1 pak wraps
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 4 eetlepels Conimex Sambal Manis
  • 2 theelepels kerrie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 potje Calvé pindasaus kruidig
  • 8 gram Calvé Salad Mix Ui Bieslook
  • 60 ml Calvé Kerrie-Ananas Saus
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 917
    • Eiwit 40.0g
    • Koolhydraten incl. vezel 86.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 78.9g
    • Suikers 27.4g
    • Vezels 7.3g
    • Vet 46.0g
    • Verzadigd vet 12.1g
    • Onverzadigd vet 17.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 10.6g
    • Meervoudig onverzadigde 3.7g
    • Trans vet 0.6g
    • Cholesterol 72mg
    • Natrium 2033mg
    • Zout 5.08g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 29%
    • Kalium 20%
    • Vitamine C 24%
    • Vitamine A 72%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng het gehakt met de kerrie, sambal en de ketjap, breng eventueel nog op smaak met een snufje zout. Vorm vervolgens ongeveer 30 kleine gehaktballetjes.

  2. Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes bruin en gaar. Meng het zakje dressing met de yoghurt en meng deze vervolgens weer door de salademix.

  3. Bereid de pindasaus volgens de bereidingswijze op de pot, en verwarm ook de wraps volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  4. Beleg de wraps met de sla en leg hier bovenop de balletjes, giet een beetje pindasaus over de balletjes en vouw de wraps dicht.