Wortelbrood met pindakaas

Als je dit lekkere wortelbrood met pindakaas bakt zet je een heerlijk breekbrood op tafel. Lekkere opgerolde broodjes gevuld met pindakaas, wortel, pecanoten of pinda's, rozijnen en kaneel. En geglazuurd met een zoet sinaasappelglazuur, daar blijf je van eten.

Porties

8

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Lunch, Ontbijt, Tussendoortjes en snacks

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix à 450 g
  • 1.5 el kaneelpoeder
  • 250 ml warm water
  • 75 g rozijnen
  • 250 g winterwortel
  • 75 g gepelde pecannoten (of pinda's)
  • 4 el bloem
  • 100 g Calvé Pindakaas
  • 4 el donkere basterdsuiker
  • 50 g poedersuiker
  • 1 el vers sinaasappelsap
  • 2 tl sinaasappelrasp
  • Extra nodig: mixer met deeghaken, vershoudfolie, deegroller, bakpapier, lage taartvorm ø 24 cm, vershoudfolie
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 464
    • Eiwit 11.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 72.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 67.1g
    • Suikers 18.0g
    • Vezels 5.1g
    • Vet 15.2g
    • Verzadigd vet 1.8g
    • Onverzadigd vet 12.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.9g
    • Meervoudig onverzadigde 2.5g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 45mg
    • Zout 0.11g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 21%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C 5%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Doe 450 g witbroodmix in een grote kom. Voeg 1,5 el kaneelpoeder en 250 ml water toe. Mix het met een mixer in een geheel totdat je het kunt kneden als een bol in de kom.

  2. Pak een theedoek en dek daarmee de kom af. Laat het deeg +/- 20 minuten rijzen.

  3. Spoel 75 gram rozijnen af. Schil 250 gram winterwortel en rasp ze tot middel kleine stukjes. Snij 75 gram gepelde pecannoten fijn.

  4. Sprenkel 4 el bloem op een glad oppervlak alvorens je de bol broodmix plat drukt tot het ongeveer 2 cm dik is. Bestrooi het met de wortelrasp en kneed alles goed door elkaar.

  5. Rol met een deelroller het deeg weer plat, nu tot het 1 cm dik is. Smeer met een lepel 100 gram Calvé Pindakaas Naturel uit over het gehele oppervlak. Sprenkel daar 4 el basterdsuiker overheen. Doe hetzelfde met de rozijnen en de fijngesneden pecannoten.

  6. Rol het deeg op in de lengte en snij deze vervolgens in ongeveer 8 stukken.

  7. Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier alvorens je de vorm in elkaar klikt. Leg deze stukken brood in een rondje zo in de bakvorm dat je in de rolletjes kun kijken, dus met de zijkanten tegen elkaar.

  8. Dek de bakvorm af met doorzichtig huishoudfolie en leg daarover ook de theedoek. Laat het deeg nog +/- 45 minuten rijzen.

  9. Doe 50 gram poedersuiker in een grote glazen kom, voeg daar 5 el vers sinaasappelsap aan toe. Roer dat met een garde door.

  10. Bak het brood +/- 30 minuten in de oven op 200 graden Celsius.

  11. Haal het rooster uit de oven en haal de vorm van het brood. Schenk van een lepel de topping van poedersuiker met sinaasappelsap over het brood. Rasp de schil zodat je 1 tl sinaasappelrasp strooit over het brood.