Wortelbrood met pindakaas

Als je dit lekkere wortelbrood met pindakaas bakt zet je een heerlijk breekbrood op tafel. Lekkere opgerolde broodjes gevuld met pindakaas, wortel, pecanoten of pinda's, rozijnen en kaneel. En geglazuurd met een zoet sinaasappelglazuur, daar blijf je van eten.

Porties

8

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Ontbijt, Tussendoortjes en snacks, Lunch

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pak witbroodmix à 450 g
  • 1.5 el kaneelpoeder
  • 250 ml warm water
  • 75 g rozijnen
  • 250 g winterwortel
  • 75 g gepelde pecannoten (of pinda's)
  • 4 el bloem
  • 100 g Calvé Pindakaas
  • 4 el donkere basterdsuiker
  • 50 g poedersuiker
  • 1 el vers sinaasappelsap
  • 2 tl sinaasappelrasp
  • Extra nodig: mixer met deeghaken, vershoudfolie, deegroller, bakpapier, lage taartvorm ø 24 cm, vershoudfolie
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 464
    • Eiwit 11.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 72.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 67.1g
    • Suikers 18.0g
    • Vezels 5.1g
    • Vet 15.2g
    • Verzadigd vet 1.8g
    • Onverzadigd vet 12.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.9g
    • Meervoudig onverzadigde 2.5g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 45mg
    • Zout 0.11g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 21%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C 5%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze