Witlofsalade met appel, wortel en rozijnen

Frisse salade van witlof, appel, wortel en rozijn. Een echte klassieker, Hollandse kost. Het zal velen bekend zijn en nu weet je hoe je de lekkerste witlofsalade maakt met dressing van Calvé Licht & Romig en yoghurt. Erg lekker met gekookte aardappelen en een gehaktbal.

Porties

4

Bereidingstijd

10 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 600 g witlof (ca. 4 struikjes)
  • 200 g wortel (in reepjes)
  • 1 appel (groen)
  • 75 g rozijnen
  • 50 g walnoten
  • 3 el Calvé Licht & Romig
  • 2 el magere yoghurt
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 201
    • Eiwit 4.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 32.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 26.8g
    • Suikers 24.7g
    • Vezels 5.2g
    • Vet 7.5g
    • Verzadigd vet 0.7g
    • Onverzadigd vet 6.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.7g
    • Meervoudig onverzadigde 2.8g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 4mg
    • Natrium 88mg
    • Zout 0.22g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 6%
    • Kalium 19%
    • Vitamine C 6%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd in de lengte de witlof door. Snijd de kontjes ervan af en snijd het bittere stuk uit de witlof. Haal de blaadjes los, was ze en laat uitlekken in een vergiet. Was de groene appel en snijd in blokjes of partjes. Hak de walnoten grof.

  2. Maak de dressing van Calvé Licht & Romig en de magere yoghurt. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

  3. Doe alle ingrediënten voor de witlofsalade in een kom en meng goed door.