Wentelteefjes met banaan & pindakaas

Een echte lunchtopper!

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 zacht broodje of 2 witte boterhammen
  • 0,5 banaan
  • 30 gram Calvé Pindakaas
  • 1 ei
  • boter
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • snuf kaneel
  • Portie grootte 1

    Hoeveelheid per portie

    1

    • Energie 481
    • Eiwit 17.7g
    • Koolhydraten incl. vezel 39.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 35.6g
    • Suikers 13.1g
    • Vezels 4.3g
    • Vet 28.4g
    • Verzadigd vet 7.1g
    • Onverzadigd vet 19.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.6g
    • Meervoudig onverzadigde 1.4g
    • Trans vet 0.2g
    • Cholesterol 226mg
    • Natrium 362mg
    • Zout 0.91g
    • Calcium 14%
    • Ijzer 16%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C 5%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd een halve banaan in plakjes. Halveer een zacht broodje of gebruik twee boterhammen. Besmeer beide kanten met Calvé pindakaas en leg op één helft de plakjes banaan. Leg de twee broodjes nu op elkaar.

  2. Kluts 1 ei los in een ondiep schaaltje en week hier het broodje in, ongeveer een minuut per kant. Verhit ondertussen een flinke klont boter in een koekenpan en bak het broodje aan beide kanten goudbruin.

  3. Bestrooi het wentelteefje vlak voor het serveren met water suiker gemengd met kaneel.