Wentelteefjes met banaan en pindakaas

Maak vandaag deze wentelteefjes met banaan en pindakaas. Dit zoet-hartige wentelteefje wordt gemaakt van een beschuitbol. Een echte lunchtopper!

Porties

1

Bereidingstijd

10 min

Eetmoment

Lunch

 

 

Ingrediënten

  • 0,5 banaan
  • 1 beschuitbol of 2 witte boterhammen
  • 30 g Calvé Pindakaas
  • 1 ei
  • 25 g boter
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 snuf kaneel
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    1

    • Energie 677
    • Eiwit 20.0g
    • Koolhydraten incl. vezel 49.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 45.0g
    • Suikers 16.9g
    • Vezels 4.0g
    • Vet 45.4g
    • Verzadigd vet 18.1g
    • Onverzadigd vet 23.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 7.5g
    • Meervoudig onverzadigde 1.3g
    • Trans vet 0.8g
    • Cholesterol 269mg
    • Natrium 384mg
    • Zout 0.97g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 7%
    • Kalium 7%
    • Vitamine C 5%
    • Vitamine A 13%

Bereidingswijze

  1. Snijd de banaan in plakjes. Halveer de beschuitbol of gebruik twee boterhammen. Bestrijk beide kanten met Calvé pindakaas en leg op één helft de plakjes banaan. Leg de twee broodjes nu op elkaar.

  2. Kluts 1 ei los in een ondiep schaaltje en week hier het broodje in, ongeveer een minuut per kant. Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak het broodje aan beide kanten goudbruin.

  3. Bestrooi het wentelteefje vlak voor het serveren met de kristalsuiker gemengd met kaneel.