Wentelteefje met banaan & pindakaas

Een echte lunchtopper!

Voorbereidingstijd

3 min

Kooktijd

10 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 0,5 banaan
  • 1 beschuitbol of 2 witte boterhammen
  • 30 g Calvé Pindakaas
  • 1 ei
  • 25 g boter
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 snuf kaneel
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    1

    • Energie 513
    • Eiwit 14.0g
    • Koolhydraten incl. vezel 19.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 16.1g
    • Suikers 11.0g
    • Vezels 3.1g
    • Vet 43.3g
    • Verzadigd vet 17.1g
    • Onverzadigd vet 23.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 7.5g
    • Meervoudig onverzadigde 1.3g
    • Trans vet 0.8g
    • Cholesterol 269mg
    • Natrium 158mg
    • Zout 0.40g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 7%
    • Kalium 7%
    • Vitamine C 5%
    • Vitamine A 13%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de banaan in plakjes. Halveer de beschuitbol of gebruik twee boterhammen. Bestrijk beide kanten met Calvé pindakaas en leg op één helft de plakjes banaan. Leg de twee broodjes nu op elkaar.

  2. Kluts 1 ei los in een ondiep schaaltje en week hier het broodje in, ongeveer een minuut per kant. Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak het broodje aan beide kanten goudbruin.

  3. Bestrooi het wentelteefje vlak voor het serveren met de kristalsuiker gemengd met kaneel.