Tropical kipspiesjes

Zin in een lekker gourmetgerecht maak dan deze Tropical kipspiesjes met ananas? Koken aan tafel wordt extra feestelijk met deze spiesjes met ananas en een lekker sausje van Calvé. Met elkaar aan tafel kokkerellen maakt een diner voor de kinderen ook een feestje.

Porties

4

Bereidingstijd

5 min

Eetmoment

Diner, Avondmaal

 

 

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet, in blokjes van 2.5 x 2.5 cm
  • 100 g ananas, in stukjes
  • peper
  • zout
  • 2 el gedroogde dragon
  • 4 el Calvé sambasaus of Calvé Kerrie Ananassaus
  • Extra nodig: korte spiesjes
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 121
    • Eiwit 12.4g
    • Koolhydraten incl. vezel 5.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 4.8g
    • Suikers 2.9g
    • Vezels 0.4g
    • Vet 5.7g
    • Verzadigd vet 0.8g
    • Onverzadigd vet 4.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.6g
    • Meervoudig onverzadigde 1.9g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 35mg
    • Natrium 171mg
    • Zout 0.43g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 6%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C 11%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

  1. Rijg de kip met de ananas aan een spies, zorg dat spiesjes niet te lang zijn. Bestrooi met peper , zout en de gedroogde dragon naar smaak.

  2. Bak de spiesjes op de grillplaat rond goudbruin. Serveer met sambasaus of Kerrie ananassaus.