Tortillachips met beefchili

Maak deze lekkere tortillachips met beefchili tijdens de kerst gourmet zo tover je snel een lekkere mini chili van biefreepjes van kidneybonen en paprika uit je pannetje en de Calvé schaschlik saus maakt je chili helemaal af!

Porties

4

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 200 g biefreepjes
  • 1 kleine ui, in dunne ringen of 2 sjalotten
  • 60 g rode kidneybonen in blik of 1 mini kuipje rode kidneybonen à 60 g
  • 1 kleine rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 3 el Calvé Schaschlik Saus, flesje à 320 ml
  • naturel tortillachips
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 110
    • Eiwit 12.4g
    • Koolhydraten incl. vezel 8.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 6.9g
    • Suikers 4.9g
    • Vezels 1.6g
    • Vet 2.9g
    • Verzadigd vet 0.9g
    • Onverzadigd vet 0.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 33mg
    • Natrium 185mg
    • Zout 0.46g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 2%
    • Kalium 3%
    • Vitamine C 39%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in kleine schaaltjes en zet ze op tafel.

  2. Verhit een scheutje olie in het gourmetpannetje en bak de ui met de paprika en de kidneybonen al omscheppend bruin. Bak gelijktijdig de biefreepjes in een beetje olie op de grillplaat of in een ander pannetje snel bruin.

  3. Schep het bonenmengsel en het vlees op een bordje en serveer met de schaschliksaus en tortillachips.