Ingrediënten
- 250 ml vers gezette sterke (espresso) koffie
- eventueel 3 el koffielikeur
- 4 eierdooiers
- 40 g suiker
- 40 g Calvé Pindakaas
- 500 g mascarpone
- 150 g lange vingers of amaretti (Italiaanse amandelkoekjes)
- 1 el cacaopoeder
- Extra nodig: 4 glazen of schaaltjes, zeefje
Bereidingswijze
-
Roer de koffie met eventueel de likeur door elkaar. Klop de eierdooiers met de suiker lichtgeel en romig. Klop de mascarpone met de pindakaas door elkaar en voeg het dooiermengsel toe.
-
Verdeel de helft van de lange vingers over de bodem van de schaal en schenk er de helft van het koffiemengsel over. Schep er 1/3 deel van het mascarponemengsel op. Herhaal deze lagen totdat alles opgebruikt is.
-
Laat de tiramisu met pindakaas in de koelkast in ± 1 uur opstijven. Bestuif de tiramisu vlak voor het serveren met cacaopoeder.