Tiramisu met pindakaas

Met deze tiramisu met pindakaas zet je een bijzonder dessert op tafel. Met romige mascarpone en een vleugje pindakaas verras je iedereen aan tafel met een originele en lekkere tiramisu.

Porties

6

Bereidingstijd

20 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 250 ml vers gezette sterke (espresso) koffie
  • eventueel 3 el koffielikeur
  • 4 eierdooiers
  • 40 g suiker
  • 40 g Calvé Pindakaas
  • 500 g mascarpone
  • 150 g lange vingers of amaretti (Italiaanse amandelkoekjes)
  • 1 el cacaopoeder
  • Extra nodig: 4 glazen of schaaltjes, zeefje
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    6

    • Energie 599
    • Eiwit 10.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 35.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 33.9g
    • Suikers 25.1g
    • Vezels 1.7g
    • Vet 44.8g
    • Verzadigd vet 26.5g
    • Onverzadigd vet 5.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.7g
    • Meervoudig onverzadigde 0.6g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 151mg
    • Natrium 42mg
    • Zout 0.11g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 7%
    • Kalium 5%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

  1. Roer de koffie met eventueel de likeur door elkaar. Klop de eierdooiers met de suiker lichtgeel en romig. Klop de mascarpone met de pindakaas door elkaar en voeg het dooiermengsel toe.

  2. Verdeel de helft van de lange vingers over de bodem van de schaal en schenk er de helft van het koffiemengsel over. Schep er 1/3 deel van het mascarponemengsel op. Herhaal deze lagen totdat alles opgebruikt is.

  3. Laat de tiramisu met pindakaas in de koelkast in ± 1 uur opstijven. Bestuif de tiramisu vlak voor het serveren met cacaopoeder.