Thaise pinda en gember courgette spaghetti

Een heerlijke courgette spaghetti met een Thaise dressing. Het recept is gemaakt door Cravingsinamsterdam.

Voorbereidingstijd

10 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 4 courgettes
  • 3 wortels (geraspt)
  • 1 mango (julienne gesneden)
  • 5 theelepels gesneden koriander
  • 3 eetlepels fijngemaakte verse gember
  • (sap van) 1 limoen
  • 4 theelepels olijfolie
  • 4 eetlepels witte azijn
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 2 snuifjes knoflookpoeder
  • 2 snuifjes zout
  • 5 eetlepels sesamolie
  • 130 gr Calvé Pindakaas
  • 2 eetlepels gembersiroop (of honing)
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel Chili bean sauce
  • 1 kleine chilipeper (fijngesneden)
  • Portie grootte 2

    Hoeveelheid per portie

    2

    • Energie 1116
    • Eiwit 22.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 80.4g
    • Koolhydraten excl. vezel 69.1g
    • Suikers 61.1g
    • Vezels 11.4g
    • Vet 81.5g
    • Verzadigd vet 11.7g
    • Onverzadigd vet 67.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 20.2g
    • Meervoudig onverzadigde 15.3g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 1mg
    • Natrium 731mg
    • Zout 1.82g
    • Calcium 17%
    • Ijzer 25%
    • Kalium 35%
    • Vitamine C 152%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Voor het maken van de courgette spaghetti, kan je een spiralizer gebruiken. Het is aan te raden om te stoppen wanneer je bij de kern van de courgette komt.

  2. Voor de pindakaas en gember saus, plaats je de volgende ingrediënten in een blender en blend deze totdat het glad is: 2 eetlepels fijngemaakte gember, 130 gr Calvé pindakaas, 2 eetlepels gember siroop (of honing), 4 eetlepels sesam olie, 2 eetlepels soja saus, 2 eetlepels water, 2 eetlepels witte azijn, Snuifje zout, 1 theelepel chili bean saus, Snuifje knoflookpoeder.

  3. Voor de Thaise stijl dressing, meng je de volgende ingrediënten goed door elkaar in bijvoorbeeld een afgesloten pot: 1 theelepel fijngemaakte gember, sap van 1 limoen, 4 theelepels olijfolie, 4 theelepels witte azijn, 1 theelepel vissaus, 1 eetlepel soja saus, 1 eetlepel honing, 1 theelepel bruine suiker, 1 fijngesneden chilipeper, Snuifje knoflookpoeder, Snuifje zout, 1 theelepel sesamolie. Schud door tot deze een emulsie is.

  4. Mix vlak voor het serveren de geraspte wortels, gesneden mango en gesneden koriander voor de rouwkostsalade met de dressing. Vergeet deze niet goed te schudden voordat je de rauwkost toevoegt.

  5. Verdeel de courgette spaghetti over twee borden. Voeg de pindakaas en gember saus toe. Maak het af door de rouwkostsalade toe te voegen. Tast toe!