Ingrediënten
- 2.5 el plantaardige olie (bijv. arachideolie) + extra om in te vetten
- 100 g popcorn maïs
- 150 g honing
- 50 g suiker
- 0.5 tl zout
- 75 g Calvé Pindakaas
- Extra nodig: ruime kom, braadpan met passende deksel, bakplaat bekleed met bakpapier, puntzakjes (zelfgemaakt)
Bereidingswijze
-
Vet de kom in met olie. Verhit 2 eetlepels olie in de braadpan. Strooi de popcorn maïs in de pan en leg de deksel erop. Blijf de pan schudden totdat alle popcorn gepopt is.
-
Schud de popcorn in de kom en verwijder de ongepopte maïskorrels.
-
Breng de honing met de suiker aan de kook. Kook het mengsel ongeveer 2 minuten zachtjes door. Neem de pan van het vuur en klop er met een garde het zout en de pindakaas door.
-
Schenk het mengsel over de popcorn en schep alles goed om. Verdeel het over de met het met bakpapier beklede bakplaat en laat de popcorn helemaal afkoelen.
-
Breek de afgekoelde popcorn ik stukjes en verdeel over de puntzakjes.