Sticky pindapopcorn in een puntzak

Zin in sticky pindapopcorn in een puntzak? Dan wordt dit vast jou lekkerste popcorn recept. Eerst zelf popcorn poppen en die dat mengen met een heerlijk sticky mengsel met pindakaas in de hoofdrol. Zo maak je heel eenvoudig zelf de allerlekkerste pinda popcorn.

Porties

12

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2.5 el plantaardige olie (bijv. arachideolie) + extra om in te vetten
  • 100 g popcorn maïs
  • 150 g honing
  • 50 g suiker
  • 0.5 tl zout
  • 75 g Calvé Pindakaas
  • Extra nodig: ruime kom, braadpan met passende deksel, bakplaat bekleed met bakpapier, puntzakjes (zelfgemaakt)
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    12

    • Energie 152
    • Eiwit 2.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 22.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 21.0g
    • Suikers 15.0g
    • Vezels 0.9g
    • Vet 6.8g
    • Verzadigd vet 1.0g
    • Onverzadigd vet 5.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.7g
    • Meervoudig onverzadigde 1.8g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 113mg
    • Zout 0.28g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 2%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Vet de kom in met olie. Verhit 2 eetlepels olie in de braadpan. Strooi de popcorn maïs in de pan en leg de deksel erop. Blijf de pan schudden totdat alle popcorn gepopt is.

  2. Schud de popcorn in de kom en verwijder de ongepopte maïskorrels.

  3. Breng de honing met de suiker aan de kook. Kook het mengsel ongeveer 2 minuten zachtjes door. Neem de pan van het vuur en klop er met een garde het zout en de pindakaas door.

  4. Schenk het mengsel over de popcorn en schep alles goed om. Verdeel het over de met het met bakpapier beklede bakplaat en laat de popcorn helemaal afkoelen.

  5. Breek de afgekoelde popcorn ik stukjes en verdeel over de puntzakjes.