Spinaziesalade met geitenkaas, rode ui, pijnboompitten en framboos

Heerlijke spinaziesalade met geitenkaas, rode ui, pijnboompitten en frambozen. Erg lekker met zelfgemaakte aardappelpuree en kipfilet.

Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Diner

 

 

Ingrediënten

  • 250 g verse spinazie (blaadjes)
  • 1 rode ui (groot)
  • 1 el vloeibare margarine
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 75 g pijnboompitten
  • 100 g verse frambozen
  • 6 el Calvé Slasaus Yoghurt (naar smaak)
  • 1 tl grove mosterd
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 343
    • Eiwit 16.0g
    • Koolhydraten incl. vezel 11.1g
    • Koolhydraten excl. vezel 8.9g
    • Suikers 5.2g
    • Vezels 2.2g
    • Vet 26.3g
    • Verzadigd vet 8.9g
    • Onverzadigd vet 15.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde 7.6g
    • Meervoudig onverzadigde 5.5g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 26mg
    • Natrium 414mg
    • Zout 1.04g
    • Calcium 13%
    • Ijzer 18%
    • Kalium 13%
    • Vitamine C 17%
    • Vitamine A 10%

Bereidingswijze

  • Was de spinazieblaadjes en laat goed uitlekken in een vergiet. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Verhit een pan en voeg de vloeibare margarine toe. Fruit de rode ui samen met de pijnboompitten. Snijd kleine blokjes van de geitenkaas.

  • Doe 6 eetlepels Calvé slasaus Yoghurt in een kom en voeg daar een paar frambozen aan toe. Prak het geheel fijn en breng op smaak met grove mosterd, peper en zout.

  • Meng in een schaal de spinazieblaadjes met de rode ui, de pijnboompitten en de kaas. Schep voorzichtig de frambozen door de salade en breng op smaak met de dressing. Verdeel de spinaziesalade over de borden.