Spinazie-pinda proteïneshake

In deze spinazie-pinda proteïneshake gaat lekker veel groente. De pittige gemberwortel, avocado en pindakaas geven deze gezonde shake een heerlijke smaak.

Porties

2

Eetmoment

Ontbijt, Tussendoortjes en snacks

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 0.5 komkommer
  • 1 avocado
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 100 g verse bladspinazie
  • 0.5 citroen
  • 5 el Calvé Pindakaas Creamy
  • 250 ml vetvrije Griekse yoghurt
  • 75 ml halfvolle melk
  • Extra nodig: staafmixer of blender, 2 sierprikkers
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    2

    • Energie 514
    • Eiwit 23.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 24.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 16.9g
    • Suikers 11.7g
    • Vezels 7.2g
    • Vet 37.4g
    • Verzadigd vet 5.4g
    • Onverzadigd vet 30.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 10.5g
    • Meervoudig onverzadigde 1.4g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 9mg
    • Natrium 165mg
    • Zout 0.41g
    • Calcium 24%
    • Ijzer 10%
    • Kalium 25%
    • Vitamine C 36%
    • Vitamine A 69%

Bereidingswijze

  1. Was de komkommer en snijd hem in stukjes. Houd 2 mooie stukjes apart voor de garnering, doe de rest in een hoge kom en pureer met de staafmixer.

  2. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep de helften met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in partjes. Schil de gemberwortel en en hak de rest fijn. Pers de citroen uit. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken.

  3. Houd 2 partjes avocado apart voor de garnering en doe de rest van de avocado met de gember, de spinazie, het citroensap, de pindakaas, de melk en de yoghurt in een hoge kom of in de kom van de blender en pureer alles fijn.

  4. Prik de achtergehouden komkommer en avocado aan de sierprikkers.

  5. Verdeel de komkommerpuree over 2 hoge glazen en schenk de shake er voorzichtig over de bolle kant van een lepel bij. Leg de prikkers er bovenop.