Spareribs met marinade uit de oven

Deze spareribs met marinade zijn heerlijk op de BBQ. Je bereidt ze in de oven en door de marinade blijft het vlees lekker mals. Je kunt het vlees een dag van tevoren maken voor een rijkere smaak.

Voorbereidingstijd

15 min

Kooktijd

45 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 700 g spareribs
  • 0,5 theelepel zout (optioneel)
  • 0,25 theelepel peper
  • 100 milliliter Calvé Barbeque Saus
  • Portie grootte 4

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 361
    • Eiwit 19.4g
    • Koolhydraten incl. vezel 4.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 4.6g
    • Suikers 3.9g
    • Vezels 0.2g
    • Vet 28.7g
    • Verzadigd vet 9.2g
    • Onverzadigd vet 15.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 10.5g
    • Meervoudig onverzadigde 4.8g
    • Trans vet 0.3g
    • Cholesterol 98mg
    • Natrium 534mg
    • Zout 1.33g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 6%
    • Kalium 9%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kruid de spareribs met peper en eventueel zout en meng goed.

  2. Bak in de oven voor 45 minuten op 120 °C.

  3. Bestrijk met spareribs met Calvé Australian Sweet Roast saus met een kwastje en plaats ze op de BBQ of grill voor 5 minuten, draai regelmatig. Serveer met de rest van de Calvé Australian Sweet Roast saus.