Shaslicks van de barbecue

Shaslicks met groenten en Calvé knoflooksaus.

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels Calvé Knoflooksaus
  • zout en peper
  • barbecuespiezen of sateprikkers
  • 1,5 deciliter tomatenketchup
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 0,5 eetlepel gedroogde oregano
  • 600 gram hamlappen
  • 2 uien
  • 2 paprika's (rood en groen)
  • 8 champignons
  • 6 plakjes ontbijtspek (iets dikker gesneden)
  • Portie grootte 4

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 392
    • Eiwit 38.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 18.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 13.9g
    • Suikers 11.2g
    • Vezels 4.3g
    • Vet 18.5g
    • Verzadigd vet 6.4g
    • Onverzadigd vet 7.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.7g
    • Meervoudig onverzadigde 1.1g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 834mg
    • Zout 2.09g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 14%
    • Kalium 32%
    • Vitamine C 83%
    • Vitamine A 17%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pers de teen knoflook boven een kom uit. Roer de tomatenketchup met het paprikapoeder en de oregano door de knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  2. Snijd de hamlappen in blokjes van ca. 2,5 cm. Pel de uien, snijd ze elk in 8 partjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze elk in 12 stukken. Veeg de champignons schoon. Snijd elk plakje spek in vieren.

  3. Steek de blokjes vlees om en om met de partjes ui, de stukjes paprika, de champignons en de stukjes spek aan de spiesen. Bestrijk de sjaslieks rondom royaal met het ketchupmengsel en leg ze op een schaal. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de sjaslieks ca. 2-3 uur marineren.

  4. Laat de sjaslieks ca. 30 minuten voor het barbecuen op kamertemperatuur komen. Bestrijk de sjaslieks rondom met de vloeibare margarine en leg ze op het rooster van de barbecue, ca. 12 cm boven het vuur.

  5. Rooster de spiesen in 10-12 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig en bestrijk ze eventueel opnieuw met margarine. Serveer de sjaslieks met de knoflooksaus.