Satésaus gemaakt van pindakaas

Heerlijke zelfgemaakte satésaus met natuurlijk Calvé pindakaas. Maak hem eenvoudig met iets meer pit door er aan het einde Sambal Oelek aan toe te voegen. Erg lekker met rijst en kip.

Porties

8

Bereidingstijd

10 min

Eetmoment

Diner, Lunch

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 citroen, uitgeperst
  • 50 ml Conimex Ketjap Manis
  • 1 tl Conimex Djahe (gemberpoeder)
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 200 g Calvé Pindakaas
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 184
    • Eiwit 5.4g
    • Koolhydraten incl. vezel 8.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 6.7g
    • Suikers 4.5g
    • Vezels 2.1g
    • Vet 14.5g
    • Verzadigd vet 2.1g
    • Onverzadigd vet 12.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.0g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 327mg
    • Zout 0.82g
    • Calcium <1%
    • Ijzer <1%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng in een pannetje 400 ml water met het citroensap, de ketjap, specerijen en basterdsuiker aan de kook.

  2. Voeg de pindakaas toe en laat het al roerende oplossen. Laat de saus kort op een laag vuur koken en serveer de satésaus warm.