Satésaus gemaakt van pindakaas

Heerlijke zelfgemaakte satésaus met natuurlijk Calvé pindakaas. Maak hem eenvoudig met iets meer pit door er aan het einde Sambal Oelek aan toe te voegen. Erg lekker met rijst en kip.

Porties

8

Bereidingstijd

10 min

Eetmoment

Lunch, Diner

 

 

Ingrediënten

  • 1 citroen, uitgeperst
  • 50 ml Conimex Ketjap Manis
  • 1 tl Conimex Djahe (gemberpoeder)
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 200 g Calvé Pindakaas
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 185
    • Eiwit 5.4g
    • Koolhydraten incl. vezel 8.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 6.7g
    • Suikers 4.5g
    • Vezels 2.1g
    • Vet 14.5g
    • Verzadigd vet 2.1g
    • Onverzadigd vet 12.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.0g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 327mg
    • Zout 0.82g
    • Calcium <1%
    • Ijzer <1%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  • Breng in een pannetje 400 ml water met het citroensap, de ketjap, specerijen en basterdsuiker aan de kook.

  • Voeg de pindakaas toe en laat het al roerende oplossen. Laat de saus kort op een laag vuur koken en serveer de satésaus warm.