Sateetje met ananas en satésaus

Zo'n lekkere sateetje met ananas en satésaus mag eigenlijk niet ontbreken bij een avondje gourmetten. Een heerlijk gerechtje voor groot en klein!

Porties

4

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 200 g varkenshaas, in kleine stukjes gesneden
  • 1 klein blikje ananasstukjes op sap, uitgelekt
  • 4 el Calvé Satesaus
  • olie
  • 2 el geraspte kokos of seroendeng
  • Extra nodig: kleine pistoolprikkers of cocktailprikkers, eventueel chocolade fonduesetje
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 206
    • Eiwit 12.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 14.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 12.6g
    • Suikers 10.9g
    • Vezels 1.6g
    • Vet 11.3g
    • Verzadigd vet 3.2g
    • Onverzadigd vet 7.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.5g
    • Meervoudig onverzadigde 0.4g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 31mg
    • Natrium 163mg
    • Zout 0.41g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 4%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C 9%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Prik het vlees met de ananasstukjes aan de prikkertjes en leg de prikkers op een schaaltje. Breng de satésauspasta met 4 el water al roerende aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Doe de saus in het schaaltje van de chocoladefondueset en houd het warm op het rechaud. Zet alle ingrediënten op tafel.

  2. Verhit een klein scheutje olie in een gourmetpannetje en bak de spiesjes rondom bruin en gaar. Lepel er een beetje satésaus over en bestrooi met de kokos of seroendeng.