Sateetje met ananas en satésaus

Zo'n lekkere sateetje met ananas en satésaus mag eigenlijk niet ontbreken bij een avondje gourmetten. Een heerlijk gerechtje voor groot en klein!

Porties

4

Eetmoment

Diner

 

 

Ingrediënten

  • 200 g varkenshaas, in kleine stukjes gesneden
  • 1 klein blikje ananasstukjes op sap, uitgelekt
  • 4 el Calvé Satesaus
  • olie
  • 2 el geraspte kokos of seroendeng
  • Extra nodig: kleine pistoolprikkers of cocktailprikkers, eventueel chocolade fonduesetje
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 206
    • Eiwit 12.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 14.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 12.6g
    • Suikers 10.9g
    • Vezels 1.6g
    • Vet 11.3g
    • Verzadigd vet 3.2g
    • Onverzadigd vet 7.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.5g
    • Meervoudig onverzadigde 0.4g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 31mg
    • Natrium 163mg
    • Zout 0.41g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 4%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C 9%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  • Prik het vlees met de ananasstukjes aan de prikkertjes en leg de prikkers op een schaaltje. Breng de satésauspasta met 4 el water al roerende aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Doe de saus in het schaaltje van de chocoladefondueset en houd het warm op het rechaud. Zet alle ingrediënten op tafel.

  • Verhit een klein scheutje olie in een gourmetpannetje en bak de spiesjes rondom bruin en gaar. Lepel er een beetje satésaus over en bestrooi met de kokos of seroendeng.