Salade met kipfilet in glas

Schitterende saladecocktail van kipfilet, tomaat en komkommer. De gezelligheid begint al bij het zien van dit heerlijke gerecht. Mooi van kleur en stevig van structuur. Een feest voor zowel jong als oud

Kooktijd

10 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 3 eieren
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 175 g gerookte kipfilet
  • 2 takjes verse peterselie
  • 4 el Calvé Licht & Romig (statube)
  • Extra nodig: 8 kleine, hoge glaasjes
  • Portie grootte 8

    Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 111
    • Eiwit 10.7g
    • Koolhydraten incl. vezel 6.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 4.9g
    • Suikers 3.9g
    • Vezels 1.7g
    • Vet 5.3g
    • Verzadigd vet 1.2g
    • Onverzadigd vet 3.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.1g
    • Meervoudig onverzadigde 0.5g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 90mg
    • Natrium 94mg
    • Zout 0.23g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 6%
    • Kalium 12%
    • Vitamine C 19%
    • Vitamine A 7%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de eieren ca. 8 minuten, laat ze schrikken onder koud water, pel ze en hak ze in kleine blokjes. Was de sla en snijd fijn. Was de komkommer en de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes en hak de kruiden fijn.

  2. Vul alle glaasjes in dezelfde volgorde en begin met de sla, daarna de komkommer, tomaten en dan kipfilet. Doe vervolgens daarop wat Calvé Licht en Romig en garneer met de kruiden.