Rundvlees spiezen

Deze rundvlees spiezen voor op de BBQ worden gemarineerd in een zoete barbecue saus. Hiermee geef je je barbecue een spannend tintje! Je kunt de spiezen ook bereiden op de grill.

Porties

4

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Avondmaal

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g runderfilet
  • 0,5 theelepel zout (optioneel)
  • 0,25 theelepel peper
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel Becel Vlees & Jus (vloeibaar)
  • 100 milliliter Calvé Chili Saus
  • 8 spiezen
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 137
    • Eiwit 13.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 10.4g
    • Koolhydraten excl. vezel 9.0g
    • Suikers 6.5g
    • Vezels 1.4g
    • Vet 5.0g
    • Verzadigd vet 1.6g
    • Onverzadigd vet 3.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.5g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 15mg
    • Natrium 514mg
    • Zout 1.28g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 9%
    • Kalium 13%
    • Vitamine C 166%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd het vlees en de groenten in blokjes van gelijke grootte en kruid met (zout), peper en Becel Vlees en Jus (vloeibaar). Meng goed en rijg het vlees en de groenten op 8 barbecue spiezen.

  2. Bak de spiesjes 10 minuten op de BBQ of grill, draai regelmatig.

  3. Serveer met Calvé Australian Sweet Roast saus.

Serveersuggestie: lekker met geroosterde zoete aardappels met crème fraîche en gesneden bosui en peterselie.