Popcorn met pindakaas en karamel zeezout

Een recept voor heerlijke popcorn met een zoete twist.

Kooktijd

15 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 105 gr popcorn maïs
  • 100 gr suiker
  • 45 gr boter
  • 3/4 kopje water
  • 75 gr Calvé Pindakaas
  • 1,5 theelepel zeezout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    2

    • Energie 922
    • Eiwit 13.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 97.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 92.1g
    • Suikers 53.5g
    • Vezels 5.6g
    • Vet 55.7g
    • Verzadigd vet 17.3g
    • Onverzadigd vet 36.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 8.2g
    • Meervoudig onverzadigde 9.4g
    • Trans vet 0.8g
    • Cholesterol 49mg
    • Natrium 1823mg
    • Zout 4.55g
    • Calcium 27%
    • Ijzer 11%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 11%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pak een grote kom en vet deze in met olie.

  2. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

  3. Verhit de olie in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de popcorn toe. Doe de deksel er weer op en blijf de pan bewegen tot alle popcorn gepopt is. Doe de popcorn vervolgens in de kom en verwijder de ongepopte maiskorrels.

  4. Doe de suiker, het water en de boter in een middelgrote pan. Kook deze op middelhoog totdat het mengsel een lichtgouden kleur krijgt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Blijf ondertussen de pan enkele keren bewegen.

  5. Verwijder vervolgens de pan van het vuur en voeg gelijk de pindakaas, het zeezout en de bakpoeder toe. Roer dit met een houten lepel tot een gemengd geheel.

  6. Schenk de saus vervolgens over de popcorn en mix het goed door elkaar. Spreid vervolgens de popcorn over de bakplaat en laat het rustig afkoelen. Eenmaal afgekoeld, is de popcorn in kleinere stukken te breken. Eet smakelijk!