Popcorn met pindakaas en karamel zeezout

Een recept voor heerlijke popcorn met een zoete twist.

Porties

4

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 el plantaardige olie
  • 105 g popcorn maïs
  • 100 g suiker
  • 45 g boter
  • 3/4 kopje water
  • 75 g Calvé Pindakaas Karamel Zeezout
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier, braadpan of grote pan met deksel
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 461
    • Eiwit 6.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 48.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 46.0g
    • Suikers 26.8g
    • Vezels 2.8g
    • Vet 27.8g
    • Verzadigd vet 8.7g
    • Onverzadigd vet 18.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 4.1g
    • Meervoudig onverzadigde 4.7g
    • Trans vet 0.4g
    • Cholesterol 24mg
    • Natrium 185mg
    • Zout 0.46g
    • Calcium 14%
    • Ijzer 6%
    • Kalium 2%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Vet een grote kom in met olie. Verhit de olie in de grote pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de popcorn toe. Doe de deksel er weer op en blijf de pan bewegen tot alle popcorn gepopt is. Doe de popcorn vervolgens in de kom en verwijder de ongepopte maiskorrels.

  2. Breng de suiker met het water en de boter in een steelpan aan de kook. Kook deze op middelhoog totdat het mengsel een lichtgoud en kleur krijgt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Blijf ondertussen de pan enkele keren bewegen.

  3. Neem de pan van het vuur en voeg direct de pindakaas en de bakpoeder toe. Roer dit met een houten lepel tot een gemengd geheel.

  4. Schenk de saus vervolgens over de popcorn en mix het goed door elkaar. Spreid vervolgens de popcorn over de bakplaat en laat het afkoelen. Breek de afgekoelde popcorn in kleinere stukken. Eet smakelijk!