Pittige varkenshaas met spek

Deze varkenshaas voor op de BBQ of grill is simpel en lekker. Deze pittige varkenshaas met chili saus is bedekt met ontbijtspek waardoor die lekker mals blijft.

Voorbereidingstijd

10 min

Kooktijd

30 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g varkenshaas
  • 100 milliliter Calvé Chili Saus
  • 100 g ontbijtspek (ongeveer 5 plakjes)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 228
    • Eiwit 24.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 9.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 9.1g
    • Suikers 3.5g
    • Vezels 0.7g
    • Vet 9.6g
    • Verzadigd vet 3.8g
    • Onverzadigd vet 2.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.4g
    • Meervoudig onverzadigde 0.6g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 78mg
    • Natrium 569mg
    • Zout 1.42g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 6%
    • Kalium 11%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Plaats de varkenshaas in een kom en voeg 4 eetlepels Calvé Brazilian Spicy Churrasco saus toe. Bedek de varkenshaas met de saus en besprenkel met het paneermeel (dit zorgt ervoor dat de saus beter aan het vlees plakt).

  2. Plaats de varkenshaas op de plakjes ontbijtspek en rol het vlees op zodat het compleet bedekt is.

  3. Bak op de BBQ of grill voor ongeveer 30 minuten en draai hem elke 5 minuten. Haal het vlees van de barbecue of grill als het gaar is, laat het rusten en snijd het in plakken. Serveer het met de overgebleven Calvé Brazilian Spicy Churrasco saus.

Serveersuggestie: lekker met tijm, gebakken aardappels, asperges en citroen.