Pittige sperzieboontjes

Boontjesexplosie is een erg lekker recept met boontjes, chilisaus en Calvé Yofresh. Serveer deze boontjesexplosie met rijst en kip.

Porties

4

Bereidingstijd

20 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 kg sperziebonen
  • 3 el sweet chili saus
  • 3 el Calvé Yofresh
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 132
    • Eiwit 4.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 23.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 15.9g
    • Suikers 4.2g
    • Vezels 8.0g
    • Vet 3.8g
    • Verzadigd vet 0.4g
    • Onverzadigd vet 3.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.5g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 3mg
    • Natrium 142mg
    • Zout 0.35g
    • Calcium 15%
    • Ijzer 11%
    • Kalium 16%
    • Vitamine C 7%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de uiteinden van de sperzieboontjes en kook ze in 15 minuten gaar. Giet af en spoel na met koud water.

  2. Meng ondertussen in een kommetje de Calvé Yofresh en de Sweet Chilisaus en voeg een klein beetje gekookt water toe. Meng dit door de afgegoten bonen en serveer deze op een schaal.