Pittige spareribs

Heerlijke sappige, malse pittige spareribs maak je eenvoudig zelf. Laat de spareribs een nacht marineren, zo heb je de allerlekkerste spareribs. Heerlijk voor op de barbecue.

Porties

4

Bereidingstijd

1 h 40 min

Eetmoment

Diner

 

 

Ingrediënten

  • 2 cm gemberwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 limoenen
  • 1 el suiker
  • 100 ml sojasaus
  • 500 g spareribs
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 248
    • Eiwit 12.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 12.4g
    • Koolhydraten excl. vezel 10.2g
    • Suikers 6.3g
    • Vezels 2.1g
    • Vet 17.3g
    • Verzadigd vet 7.6g
    • Onverzadigd vet 9.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 8.3g
    • Meervoudig onverzadigde 0.9g
    • Trans vet 1.1g
    • Cholesterol 45mg
    • Natrium 1492mg
    • Zout 3.73g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 10%
    • Kalium 13%
    • Vitamine C 163%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  • Schil de gemberwortel en snijd fijn. Snijd de pepers in de lengte door, verwijder de zaadjes en snijd de rest in kleine stukjes. Pers de limoenen uit.

  • Meng de gember met de rode peper, geperste knoflook, limoensap, suiker en sojasaus. Smeer de spareribs hiermee in en laat ze afgedekt in de koelkast een nacht marineren.

  • Grill de spareribs in ongeveer 1 tot 1,5 uur op de barbecue op halfhoog vuur gaar.