Pittige spareribs

Heerlijke sappige, malse pittige spareribs maak je eenvoudig zelf. Laat de spareribs een nacht marineren, zo heb je de allerlekkerste spareribs. Heerlijk voor op de barbecue.

Porties

4

Bereidingstijd

1 h 40 min

Eetmoment

Diner

 

 

Ingrediënten

  • 2 cm gemberwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 limoenen
  • 1 el suiker
  • 100 ml sojasaus
  • 500 g spareribs
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 248
    • Eiwit 12.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 12.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 10.4g
    • Suikers 6.6g
    • Vezels 2.1g
    • Vet 17.3g
    • Verzadigd vet 7.6g
    • Onverzadigd vet 9.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 8.3g
    • Meervoudig onverzadigde 0.9g
    • Trans vet 1.1g
    • Cholesterol 45mg
    • Natrium 1406mg
    • Zout 3.52g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 10%
    • Kalium 13%
    • Vitamine C 163%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Schil de gemberwortel en snijd fijn. Snijd de pepers in de lengte door, verwijder de zaadjes en snijd de rest in kleine stukjes. Pers de limoenen uit.

  2. Meng de gember met de rode peper, geperste knoflook, limoensap, suiker en sojasaus. Smeer de spareribs hiermee in en laat ze afgedekt in de koelkast een nacht marineren.

  3. Grill de spareribs in ongeveer 1 tot 1,5 uur op de barbecue op halfhoog vuur gaar.