Pindasoep

Pindasoep voor twee! Met dit lekkere pindasoep recept en Calvé pindakaas maak je in 30 minuten een heerlijke zelfgemaakte pindasoep. Iets pittige van smaak en mooi gegarneerd met frisse reepjes komkommer en knapperige pinda's.

Porties

2

Bereidingstijd

30 min

Eetmoment

Diner, Avondmaal

 

 

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 0.25 rode peper
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1.5 el arachideolie
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 kipfilet
  • 0.5 prei
  • 100 ml kokosmelk in blik
  • 1 kippenbouillonblokje met minder zout
  • 6 el Calvé Pindakaas
  • 125 g tauge
  • 0.5 komkommer
  • 1 handje pinda's
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    2

    • Energie 751
    • Eiwit 35.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 25.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 17.6g
    • Suikers 7.5g
    • Vezels 7.4g
    • Vet 58.2g
    • Verzadigd vet 16.0g
    • Onverzadigd vet 39.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 13.4g
    • Meervoudig onverzadigde 4.2g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 810mg
    • Zout 2.03g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 17%
    • Kalium 23%
    • Vitamine C 25%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

  • Pel de ui en schil de gember. Snijd de ui met de gember en de rode peper in stukjes. Verwarm een scheut olie in een ruime pan en voeg de ui, gember en rode peper toe. Pers de teen knoflook erbij en laat alles op laag vuur zachtjes fruiten.

  • Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en de prei in dunnen ringen. Voeg de kip en de prei aan het uimengsel toe en schep alles om.

  • Voeg 500 ml water, de kokosmelk, het bouillonblokje en de Calvé pindakaas toe. Breng alles al roerende aan de kook. Laat de soep op een laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.

  • Voeg de laatste 3 minuten de taugé toe. Schil en snijd de komkommer in dunne reepjes.

  • Schenk de soep in 2 ruime kommen en garneer met een snuf zwarte peper, de komkommerreepjes en de pinda’s.