Pindasoep


Porties

2

Bereidingstijd

30 min

Eetmoment

Diner, Avondmaal

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 kleine ui
  • 0.25 rode peper
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1.5 el arachideolie
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 kipfilet
  • 0.5 prei
  • 100 ml kokosmelk in blik
  • 1 kippenbouillonblokje met minder zout
  • 6 el Calvé Pindakaas
  • 125 g tauge
  • 0.5 komkommer
  • 1 handje pinda's
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    2

    • Energie 765
    • Eiwit 37.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 26.1g
    • Koolhydraten excl. vezel 17.5g
    • Suikers 6.9g
    • Vezels 8.6g
    • Vet 58.7g
    • Verzadigd vet 14.7g
    • Onverzadigd vet 41.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 14.0g
    • Meervoudig onverzadigde 5.4g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 808mg
    • Zout 2.02g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 19%
    • Kalium 22%
    • Vitamine C 39%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel de ui en schil de gember. Snijd de ui met de gember en de rode peper in stukjes. Verwarm een scheut olie in een ruime pan en voeg de ui, gember en rode peper toe. Pers de teen knoflook erbij en laat alles op laag vuur zachtjes fruiten.

  2. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en de prei in dunnen ringen. Voeg de kip en de prei aan het uimengsel toe en schep alles om.

  3. Voeg 500 ml water, de kokosmelk, het bouillonblokje en de Calvé pindakaas toe. Breng alles al roerende aan de kook. Laat de soep op een laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Voeg de laatste 3 minuten de taugé toe. Schil en snijd de komkommer in dunne reepjes.

  5. Schenk de soep in 2 ruime kommen en garneer met een snuf zwarte peper, de komkommerreepjes en de pinda’s.