Pindasoep


Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 kleine ui
  • 1 kwart rode peper
  • 1 centimeter verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kipfilet
  • 1 halve prei
  • 100 milliliter kokosmelk in blik
  • 1 bouillonblokje
  • 6 eetlepels Calvé Pindakaas
  • 125 gram tauge
  • 1 halve komkommer
  • 1 handje pinda's
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    2

    • Energie 682
    • Eiwit 38.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 29.1g
    • Koolhydraten excl. vezel 19.7g
    • Suikers 8.5g
    • Vezels 9.4g
    • Vet 48.2g
    • Verzadigd vet 12.9g
    • Onverzadigd vet 33.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 8.1g
    • Meervoudig onverzadigde 3.1g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 715mg
    • Zout 1.78g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 22%
    • Kalium 28%
    • Vitamine C 90%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de ui en de gember, en snijd samen met de rode peper in kleine stukjes. Verwarm een scheut olie in een pan en doe direct het mengsel erbij. Pers de teen knoflook erbij en laat dit op laag vuur even pruttelen.

  2. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en de prei in dunnen ringen. Voeg de kip en de prei toe en roer door.

  3. Doe dan 500 milliliter water hierbij, gevolgd door de kokosmelk, het bouillonblokje en de Calvé pindakaas. Roer alles goed door en laat 10 minuten pruttelen.

  4. Voeg de laatste 3 minuten de taugé toe. Schil en snijd de komkommer in dunne reepjes.

  5. Schenk de soep in 2 kommen en maak af met een snuf zwarte peper, de komkommer en de pinda’s.