Pindakaastaart met chocolade

Deze heerlijke pindakaastaart met chocolade, bedacht door Betty's kitchen, bevat geen gluten, ei of lactose.

Voorbereidingstijd

45 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 120 gram amandelmeel
  • 100 gram (glutenvrije) havermout
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 5 eetlepels honing of agave siroop
  • 50 gram kokosolie
  • snufje zout
  • 200 gram kokoscrème
  • 250 gram Calvé Pindakaas
  • 2 grote rijpe bananen
  • 2 theelepels vanille extract
  • 50 gram pure chocolade (gehakt)
  • handje pinda's (gehakt)
  • Portie grootte 16

    Hoeveelheid per portie

    16

    • Energie 318
    • Eiwit 7.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 26.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 22.5g
    • Suikers 15.9g
    • Vezels 4.4g
    • Vet 21.3g
    • Verzadigd vet 7.5g
    • Onverzadigd vet 13.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 4.0g
    • Meervoudig onverzadigde 1.4g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 46mg
    • Zout 0.11g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 8%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C 2%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak als eerste de bodem van de Pindakaastaart: Stop het amandelmeel, havermout, cacaopoeder, 3 eetlepels agave siroop, kokosolie en zout in de keukenmachine en mix deze gedurende 2-3 minuten.

  2. Bekleed ondertussen de springvorm met bakpapier. Kwast vervolgens de opstaande rand in met een beetje kokosolie (tip: gebruik het restant in de pan of kom waarin je de kokosolie hebt gesmolten). Knip vervolgens een extra strook bakpapier en leg deze langs de opstaande rand.

  3. Stort de bodem uit in de springvorm en druk het mengsel goed aan met de bolle kant van een lepel. Probeer tevens een opstaande rand van 1-2 cm te vormen. Dek de vorm af met zilverfolie en stop in de vriezer om alvast uit te harden.

  4. Klop vervolgens de kokos crème tot deze dik is met de keukenmixer. Schep uit de kom en zet apart.

  5. Klop vervolgens de pindakaas, bananen, 2 eetlepels agave siroop en de vanille door elkaar in de keukenmixer gedurende 2-3 minuten. Voeg de opgeklopte kokos crème toe en spatel dit rustig door. Schep de vulling uit de kom en verdeel over de bodem. Druk het mengsel goed in de hoeken en strijk de bovenkant glad. Plaats de springvorm vervolgens weer in de vriezer en laat minstens 3 uur opstijven.

  6. Haal voor het serveren de springvorm 10 minuten van tevoren uit de vriezer. Hak vervolgens de chocolade en de pindakaas grof en bestrooi hier de pindakaas taart mee.