Pindakaaspannenkoekjes met gebakken banaan

Deze pindakaaspannenkoekjes met gebakken banaan smaken heerlijk als lunch maar ook als laat ontbijt of brunch doen ze het goed. Feestelijke pancakes met een vleugje pindakaas en gebakken banaan, 't is een supercombi waar groot en klein van zullen smullen. Wie houdt er nu niet van warme pannenkoeken en banaan?

Porties

4

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Lunch, Ontbijt, Avondmaal

 

 

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 3 el Calvé Pindakaas
  • 40 g boter
  • 2 bananen, in plakjes
  • 4 el ongezouten pinda's, grof gehakt
  • 6 el vloeibare honing
  • Extra nodig: mixer met garde(s)
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 571
    • Eiwit 15.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 71.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 67.5g
    • Suikers 29.0g
    • Vezels 3.7g
    • Vet 26.5g
    • Verzadigd vet 9.0g
    • Onverzadigd vet 16.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 8.3g
    • Meervoudig onverzadigde 2.1g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 81mg
    • Natrium 362mg
    • Zout 0.90g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 7%
    • Kalium 13%
    • Vitamine C 5%
    • Vitamine A 7%

Bereidingswijze

  • Klop een egaal beslag zonder klontjes van het bakmeel, het ei, de melk, een snufje zout en de pindakaas. Laat het beslag even rusten. Het beslag moet dik vloeibaar zijn. Voeg als het beslag te dik is nog wat extra melk toe.

  • Verhit telkens een klontje boter in de koekenpan en schep met een juslepel 3 porties beslag in de pan. Keer de kleine pannenkoekjes als de onderkant mooi bruin en de bovenkant droog is.

  • Houd de pannenkoekjes warm tussen twee borden op een pan met een laagje water dat tegen de kook wordt aangehouden. Bak pannenkoekjes totdat het beslag is opgebruikt. Bak gelijktijdig in 15 g boter de plakjes banaan.

  • Verdeel ze met de banaan over 4 bordjes, bestrooi met de pinda’s en druppel de honing erover. Serveer direct.