Pindakaas-koeken

Heerlijke pindakaas-koeken bakken in de oven doe je eenvoudig zelf met Calvé Pindakaas. Heerlijk voor bij de koffie of bij een High Tea. Bak er lekker veel, want iedereen is er dol op.

Voorbereidingstijd

10 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g margarine + extra om in te vetten
  • 75 g ongezouten pinda's (gepeld)
  • 1 ei
  • 150 g Calvé Pindakaas
  • 225 g kristalsuiker
  • 150 g bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • Extra nodig: grote bakplaat
  • Portie grootte 20

    Hoeveelheid per portie

    20

    • Energie 181
    • Eiwit 3.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 18.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 17.3g
    • Suikers 11.8g
    • Vezels 1.7g
    • Vet 10.5g
    • Verzadigd vet 1.9g
    • Onverzadigd vet 8.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.2g
    • Meervoudig onverzadigde 2.2g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 11mg
    • Natrium 32mg
    • Zout 0.08g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 2%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakplaat in met margarine. Hak de pinda’s. Klop het ei los.

  2. Meng in een kom de margarine met de pindakaas. Voeg al roerend beetje bij beetje eerst de suiker toe en daarna het losgeklopte ei. Meng dit goed.

  3. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven het pindakaasmengsel. Voeg de pinda’s toe en kneed alles met je vingertoppen tot een zacht deeg. Maak er een bol van, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  4. Vorm van het deeg 20 balletjes en leg deze op de bakplaat, op enige afstand van elkaar (ze kunnen uitzetten tijdens het bakken). Druk de balletjes iets plat en bak ze dan in 15 minuten goudbruin en gaar in de oven.