Pindakaas-cacaotaart

Deze heerlijke taart met Calvé Pindakaas en cacao is perfect als dessert bij een feestelijke maaltijd of voor bij de thee.

Voorbereidingstijd

45 min

Kooktijd

45 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 100 gram dadels zonder pit
  • 2 bananen (circa 300 gram)
  • 350 gram Calvé Pindakaas
  • 3 eetlepels volle melk
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 3 theelepels cacaopoeder
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 250 ml water
  • 60 gram honing
  • 6 gelatineblaadjes
  • verse takjes munt
  • 100 gram aardbeien
  • 60 gram pinda's
  • Portie grootte 12

    Hoeveelheid per portie

    12

    • Energie 370
    • Eiwit 12.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 33.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 27.6g
    • Suikers 13.6g
    • Vezels 5.8g
    • Vet 22.2g
    • Verzadigd vet 3.7g
    • Onverzadigd vet 17.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.5g
    • Meervoudig onverzadigde 0.8g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 72mg
    • Natrium 136mg
    • Zout 0.34g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 9%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C 10%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Scheid de eidooiers nauwkeurig van het eiwit. Pureer de eidooiers in de keukenmachine samen met 250 gram Calvé Pindakaas, de dadels, bananen, melk, speculaaskruiden, 1 theelepel cacaoepoeder, de bloem, bakpoeder, eieren en het zout tot een gladde massa.

  2. Klop de 3 eiwitten met een garde stijf tot het vlokkig is, en spatel dit voorzichtig door het beslag.

  3. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier. Bak de taart voor 40 minuten op 160 graden, en laat deze daarna goed afkoelen.

  4. Laat de gelatine weken in een bakje met ijskoud water. Verwarm in een klein pannetje het water met de honing, de pindakaas en de cacaopoeder, tot de pindakaas helemaal is opgelost. Breng het aan de kook, en haal van het vuur.

  5. Knijp de blaadjes gelatine uit, en voeg ze toe. Roer het goed door tot een gladde massa. Giet de massa nu over de afgekoelde taart en zorg dat er overal gelei zit. Laat het geheel afkoelen in de koelkast.

  6. Garneer de taart met wat fijngehakte pinda’s, aardbeien en munt.