Pindakaas-brownies

Brownies met Calvé pindakaas, verrassend lekker. Bak ze nu snel eenvoudig zelf. Succes gegarandeerd. Extra lekker bij een High Tea.

Voorbereidingstijd

20 min

Kooktijd

40 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 eieren
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 115 g bruine basterdsuiker
  • 80 g margarine + extra om in te vetten
  • 60 g Calvé Pindakaas noot
  • 120 g pure chocolade
  • 1 vanillestokjes
  • 165 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 g ongezouten pinda's (gepeld)
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    • Energie 4313
    • Eiwit 75.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 584.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 545.2g
    • Suikers 420.6g
    • Vezels 39.1g
    • Vet 193.1g
    • Verzadigd vet 53.7g
    • Onverzadigd vet 126.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 62.3g
    • Meervoudig onverzadigde 36.4g
    • Trans vet 0.9g
    • Cholesterol 438mg
    • Natrium 1093mg
    • Zout 2.73g
    • Calcium 92%
    • Ijzer 123%
    • Kalium 60%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een rechthoekig bakblik met opstaande randen in met een beetje margarine. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.

  2. Breek de chocolade in stukken en snijd de margarine in blokjes. Doe ze samen in een glazen kom en plaats deze op een iets kleinere pan met daarin een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de margarine en de chocolade zo 'au bain-marie'.

  3. Klop de eieren los met een mixer. Voeg de basterdsuiker, het gesmolten chocolademengsel, de pindakaas en het vanillemerg toe en klop het mengsel 2 tot 3 minuten goed door. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en roer alles tot een glad beslag.

  4. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant een beetje glad. Strooi de pinda's erover en druk ze er iets in. Zet de vorm ongeveer 40 minuten in de oven (controleer de gaarheid door er met een satéstokje in te prikken: als dit er droog weer uit komt, is het gaar).

  5. Laat het baksel buiten de oven ongeveer 15 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en snijd het gebak in vierkante brownies.