Pindakaas-brownies

Brownies met Calvé pindakaas, verrassend lekker. Bak ze nu snel eenvoudig zelf. Succes gegarandeerd. Extra lekker bij een High Tea.

Porties

20

Bereidingstijd

1 h 15 min

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 80 g margarine + extra om in te vetten
  • 1 vanillestokje
  • 120 g pure chocolade
  • 2 eieren
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 115 g bruine basterdsuiker
  • 60 g Calvé Pindakaas noot
  • 165 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 g ongezouten pinda's (gepeld)
  • Extra nodig: mixer met garde(s)
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    20

    • Energie 216
    • Eiwit 3.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 29.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 27.3g
    • Suikers 21.0g
    • Vezels 2.0g
    • Vet 9.7g
    • Verzadigd vet 2.7g
    • Onverzadigd vet 6.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.1g
    • Meervoudig onverzadigde 1.8g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 22mg
    • Natrium 55mg
    • Zout 0.14g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 6%
    • Kalium 3%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een rechthoekig bakblik met opstaande randen in met een beetje margarine. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.

  2. Breek de chocolade in stukken en snijd de margarine in blokjes. Doe ze samen in een glazen kom en plaats deze op een iets kleinere pan met daarin een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de margarine en de chocolade zo 'au bain-marie'.

  3. Klop de eieren los met een mixer. Voeg de beide soorten basterdsuiker, het gesmolten chocolademengsel, de pindakaas en het vanillemerg toe en klop het mengsel 2 tot 3 minuten goed door. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en roer alles tot een glad beslag.

  4. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant een beetje glad. Strooi de pinda's erover en druk ze er iets in. Zet de vorm ongeveer 40 minuten in de oven (controleer de gaarheid door er met een satéstokje in te prikken: als dit er droog weer uit komt, is het gaar).

  5. Neem de bakvorm uit de oven en laat het gebak ± 15 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en snijd het gebak in vierkante brownies.