Pindakaas-banaanijs met warme chocoladesaus

Met dit pindakaas-banaanijs maak je helemaal zelf deze superlekkere ijs traktatie. De combinatie van pindakaas en banaan zorgt voor een heerlijk smeuïg ijs dat je serveert met een pure chocoladesaus en stukjes knapperige pinda's. Zo zet je een bijzonder zelfgemaakt pindakaasijsje op tafel!

Porties

4

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 5 el Calvé Pindakaas noot
  • 200 ml slagroom
  • 50 g pure chocolade
  • 2 el ongezouten pinda's, grof gehakt
  • Extra nodig: mixer met gardes, keukenmachine of blender
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 482
    • Eiwit 8.1g
    • Koolhydraten incl. vezel 31.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 27.3g
    • Suikers 19.2g
    • Vezels 4.3g
    • Vet 37.0g
    • Verzadigd vet 16.1g
    • Onverzadigd vet 19.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 9.0g
    • Meervoudig onverzadigde 1.6g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 67mg
    • Zout 0.17g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 8%
    • Kalium 13%
    • Vitamine C 11%
    • Vitamine A 15%

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de bananen in plakjes en leg ze in een ruime diepvriesdoos. Laat de banaanplakjes in ± 1 uur helemaal bevriezen.

  2. Klop 100 ml van de slagroom stijf en zet hem afgedekt in de koelkast. Hak de chocolade in stukjes.

  3. Doe de bevroren banaanplakjes in de kom van de keukenmachine of blender en laat de machine draaien tot dat er een smeuïg mengsel ontstaat. Voeg de pindakaas toe en draai kort op de pulsestand tot een mooi ijs.

  4. Doe het pindakaas-banaanijs over in een kom en spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor. Zet het ijs ± 30 minuten in de diepvries.

  5. Breng vlak voor het serveren 100 ml slagroom aan de kook, neem de pan van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoor. Blijf roeren tot een gladde saus.

  6. Schep van het ijs bollen in 4 glazen, schenk de warme saus erover en garneer met de pinda’s.