Ingrediënten
- 30 g Calvé Pindakaas noot
- 1 el melk
- 3 el ongezouten pinda's of amandelschaafsel
- 150 g zachte boter, op kamertemperatuur
- 1 tl speculaaskruiden
- 150 g witte basterdsuiker
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren, op kamertemperatuur
- 2 stevige appels
- 2 el abrikozenjam
- 1 el kristalsuiker
- Extra nodig: mixer met garde(s), muffinbakblik met 12 holletjes, 12 papieren cupcakevormpjes, ijslepel of 2 lepels, taartrooster
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Zet de papieren cupcakevormpjes in de holletjes van het muffinbakblik. Roer de pindakaas met en melk los. Hak de pinda’s grof.
-
Doe de boter met de speculaaskruiden in een kom en klop met de mixer tot een romig mengsel. Voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe en klop tot een lichtgele crème. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Klop het pindakaasmengsel door het mengsel en spatel beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor.
-
Verdeel het beslag met behulp van de ijslepel of 2 lepels over de papieren vormpjes en zet de muffinvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
-
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Breng de jam met de kristalsuiker aan de kook. Roer er de appelstukjes door en laat al omscheppend 3 minuten op een laag vuur zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en schep de pinda’s erdoor.
-
Neem de cupcakes uit de oven, verdeel het appelmengsel erover en laat de pindakaas-speculaas cupcakes met appel op een taartrooster afkoelen.