Pindakaas-speculaas cupcakes met appel

Met deze bijzondere pindakaas-speculaas cupcakes met appel maak je een heerlijke cupcake met appel. Maak ze samen met de kinderen en geef ze als lekker pakjesavond. Een bijzonder lekkere speculaas cupcake met de smaak van pindakaas en zoete appel.

Porties

12

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks, Theetijd

 

 

Ingrediënten

  • 30 g Calvé Pindakaas noot
  • 1 el melk
  • 3 el ongezouten pinda's of amandelschaafsel
  • 150 g zachte boter, op kamertemperatuur
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 2 stevige appels
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 el kristalsuiker
  • Extra nodig: mixer met garde(s), muffinbakblik met 12 holletjes, 12 papieren cupcakevormpjes, ijslepel of 2 lepels, taartrooster
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    12

    • Energie 260
    • Eiwit 4.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 29.4g
    • Koolhydraten excl. vezel 28.0g
    • Suikers 18.0g
    • Vezels 1.4g
    • Vet 14.6g
    • Verzadigd vet 7.2g
    • Onverzadigd vet 6.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde 4.6g
    • Meervoudig onverzadigde 0.9g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 63mg
    • Natrium 95mg
    • Zout 0.24g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 2%
    • Kalium 3%
    • Vitamine C 2%
    • Vitamine A 7%

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 175 °C. Zet de papieren cupcakevormpjes in de holletjes van het muffinbakblik. Roer de pindakaas met en melk los. Hak de pinda’s grof.

  • Doe de boter met de speculaaskruiden in een kom en klop met de mixer tot een romig mengsel. Voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe en klop tot een lichtgele crème. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Klop het pindakaasmengsel door het mengsel en spatel beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor.

  • Verdeel het beslag met behulp van de ijslepel of 2 lepels over de papieren vormpjes en zet de muffinvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ± 20 minuten goudbruin en gaar.

  • Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Breng de jam met de kristalsuiker aan de kook. Roer er de appelstukjes door en laat al omscheppend 3 minuten op een laag vuur zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en schep de pinda’s erdoor.

  • Neem de cupcakes uit de oven, verdeel het appelmengsel erover en laat de pindakaas-speculaas cupcakes met appel op een taartrooster afkoelen.