Pindakaas notenreep

Deze heerlijke pindakaas notenreep bedacht door Oh My Foodness. Met dadels en pinda's in de hoofdrol maak je er een bijzonder lekkere reep van. Serveer zo'n zoete traktatie bij de koffie of neem ene stukje mee als tussendoortje op het werk.

Porties

12

Bereidingstijd

30 min

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 450 g medjool dadels
  • 400 g ongezouten pinda's
  • 3 el Calvé Pindakaas
  • 0.5 citroen, uitgeperst
  • 2 tl vanille aroma
  • 50 g kokosolie
  • 100 g rauwe cacao
  • 3 el honing
  • Extra nodig: blender of keukenmachine, kleine schaal bekleed met bakpapier
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    12

    • Energie 369
    • Eiwit 11.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 27.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 20.9g
    • Suikers 17.0g
    • Vezels 6.7g
    • Vet 25.4g
    • Verzadigd vet 7.5g
    • Onverzadigd vet 16.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 11.6g
    • Meervoudig onverzadigde 3.3g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 20mg
    • Zout 0.05g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 11%
    • Kalium 21%
    • Vitamine C 9%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Ontpit 150 gram dadels en week deze 5 minuten in een schaal met heet water. Maal 250 gram van de pinda's in de blender of keukenmachine fijn en voeg de dadels toe. Mix nog even tot een brokkelige en plakkerige massa. Als de massa niet plakkerig genoeg is, voeg dan een klein beetje water toe. Schep het in de ovenschaal en strijk het mengsel glad met een lepel.

  2. Strijk er een laag pindakaas overheen, strijk glad en zet in de koelkast.

  3. Ontpit de overige 300 gram dadels en week ook deze in een schaal met heet water.

  4. Doe de geweekte dadels samen met het citroensap en het vanille-aroma in een blender of keukenmachine. Hak het geheel tot een karamelachtige substantie en verdeel deze over de laag pindakaas.

  5. Strooi de overige 150 gram pinda's over de laag dadelkaramel.

  6. Smelt tot slot de kokosolie in een pannetje en voeg hier de honing en rauwe cacao aan toe. Laat dit lichtjes afkoelen en schenk het over de pindalaag.

  7. Zet de pindakaas notenrepen in de vriezer tot alle lagen volledig zijn opgesteven. Laat de repen lichtjes ontdooien voordat je ze aansnijdt en serveert.