Pindakaas notenbar

Een heerlijke pindakaas notenbar bedacht door Oh My Foodness.

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 450 gram medjool dadels
  • 400 gram ongezouten pinda's
  • 3 eetlepels Calvé Pindakaas
  • 2 theelepels vanille aroma
  • citroensap van een halve citroen
  • 4 eetlepels water
  • 100 gram rauwe cacao
  • 50 gram kokosolie
  • 3 eetlepels honing
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    12

    • Energie 370
    • Eiwit 11.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 27.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 21.0g
    • Suikers 17.0g
    • Vezels 6.6g
    • Vet 25.4g
    • Verzadigd vet 7.5g
    • Onverzadigd vet 16.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 11.6g
    • Meervoudig onverzadigde 3.3g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 20mg
    • Zout 0.05g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 11%
    • Kalium 21%
    • Vitamine C 10%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Je hebt voor dit recept geen oven nodig, wel een kleine ovenschaal. Bekleed deze met bakpapier.

  2. Ontpit 150 gram dadels en week deze even in een schaal met heet water. Maal 250 gram van de pinda's in de blender fijn en voeg de dadels toe. Mix nog even tot een brokkelige en plakkerige massa. Als de massa niet plakkerig genoeg is, voeg dan een klein beetje water toe. Stort in de ovenschaal en strijk glad met een lepel.

  3. Smeer een laag pindakaas op de bodem, strijk glad en zet in de koelkast.

  4. Ontpit de overige 300 gram dadels en week ook deze in een schaal met heet water.

  5. Doe de geweekte dadels samen met het citroensap en de vanille-aroma in een blender of foodprocessor. Blend het geheel tot een karamelachtige substantie en verdeel deze over de laag pindakaas.

  6. Strooi de overige 150 gram pinda's over de laag dadelkaramel.

  7. Smelt tot slot de kokosolie in een pannetje en voeg hier de honing en rauwe cacao aan toe. Laat dit lichtjes afkoelen en schenk het geheel over de pindalaag.

  8. Zet de Peanutbutter Notenbars in de vriezer tot alle lagen volledig zijn opgesteven. Laat de bars lichtjes ontdooien voordat je ze aansnijdt en serveert.