Pindakaas Kruidnoten

Kruidnoten met Calvé pindakaas, voor een heerlijke Sinterklaas avond!

Voorbereidingstijd

45 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 62 gram donkere basterdsuiker
  • 7 gram speculaaskruiden
  • 62 gram Blue Band Cake & Koekjes in stukjes
  • 38 gram Calvé Pindakaas
  • Extra: bakpapier
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 175
    • Eiwit 2.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 20.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 19.9g
    • Suikers 8.3g
    • Vezels 0.7g
    • Vet 9.2g
    • Verzadigd vet 3.0g
    • Onverzadigd vet 6.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.1g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 1mg
    • Natrium 153mg
    • Zout 0.38g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 2%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een soepel deeg.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai balletjes van het deeg ter grootte van een hazelnoot. Leg ze naast elkaar, met een beetje afstand ertussen, op het bakpapier en druk met je duim een beetje plat.

  3. Bak in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten gaar. Laat uit de oven nog even afkoelen zodat ze lekker knapperig worden.