Pindakaas Kruidnoten

Heb je al een keer pindakaas kruidnoten gemaakt? Met Calvé pindakaas maak je er bijzondere kruidnoten van! Een leuk karweitje om samen met de kinderen kruidnoten te bakken voor een Sinterklaas avond!

Porties

8

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks, Theetijd

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g donkere basterdsuiker
  • 7 g speculaaskruiden
  • 60 g boter, in stukjes
  • 40 g Calvé Pindakaas
  • Extra nodig: bakplaat bekleed bakpapier
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 174
    • Eiwit 2.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 20.4g
    • Koolhydraten excl. vezel 19.6g
    • Suikers 8.0g
    • Vezels 0.7g
    • Vet 9.3g
    • Verzadigd vet 4.4g
    • Onverzadigd vet 4.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.6g
    • Meervoudig onverzadigde 0.3g
    • Trans vet 0.3g
    • Cholesterol 16mg
    • Natrium 108mg
    • Zout 0.27g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 2%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor tot 160°C. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een soepel deeg.

  2. Draai balletjes van het deeg ter grootte van een hazelnoot. Leg ze naast elkaar, met een beetje afstand ertussen, op de bakplaat bekleed met het bakpapier en druk met de duim een beetje plat.

  3. Bak in het midden van de voorverwarmde oven in ± 15 minuten gaar. Laat uit de oven nog even afkoelen zodat ze lekker knapperig worden.